Ερώτηση για τις συμβάσες των εργαζομένων στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Καβάλας

Το θέμα της επαναφοράς του μοντέλου των εργολάβων στις υπηρεσίες καθαριότητας και σίτισης στο νοσοκομείο Καβάλας αποτελεί θέμα ερώτησης της βουλευτού Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνιας Ελευθεριάδου, προς τον υπουργό Υγείας.

Στο τέλος του 2020 αναμένεται να λήξουν οι ατομικές συμβάσεις εργασίας που υπέγραψαν 75 άτομα που εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας και 24 που εργάζονται στον τομέα της σίτισης με το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Όπως αναφέρει η βουλευτής: “Η παρουσία εργολάβων στο Νοσοκομείο Καβάλας δοκιμάστηκε και απέτυχε, γεγονός που μαρτυρούν δεκάδες δημοσιεύματα της περιόδου 2013-2016 σχετικά με τις κακές εργασιακές σχέσεις και τους απλήρωτους μισθούς» αναφέρει η βουλευτής. Προσθέτει ότι η Κυβέρνηση και η διοίκηση του Νοσοκομείου, μέσω εργολάβου, θα κληθούν να καλύψουν το επιπλέον ποσό των 637.983 ευρώ τον χρόνο”.

Η βουλευτής, στην ερώτησή της, ρωτά τον Υπουργό Υγείας εάν προτίθεται να αποφασίσει τη συνέχιση του μοντέλου των ατομικών συμβάσεων και αν προτίθεται να παροτρύνει την ανανέωση των συμβάσεων των 100 εργαζομένων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος