Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Δράμα: Ξεκινά η μεγάλη γιορτή των “μικρομηκάδων”

Ανανεωμένο σε εικόνα και περιεχόμενο το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας υποδέχεται από σήμερα 5 Σεπτεμβρίου ότι πιο φρέσκο στον χώρο της μικρού μήκους ταινίας. Η 45η διοργάνωση θα διεξαχθεί έως τις 11 Σεπτεμβρίου, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, ενώ για πρώτη φορά η απονομή των βραβείων θα γίνει Κυριακή.

Το Φεστιβάλ ξεκινά στις 7 το απόγευμα, με το βλέμμα στραμμένο στη λειτουργία της πολυαναμενόμενης Κινηματογραφικής Σχολής στη Δράμα από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, έχοντας πάρει πλέον το πράσινο φως του Υπουργείου Παιδείας. Το Εθνικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα, το Διεθνές Διαγωνιστικό και το Διεθνές Σπουδαστικό, πλαισιώνονται φέτος από το νέο Εθνικό Σπουδαστικό Πρόγραμμα, που φιλοδοξεί να δώσει «φτερά» στους σπουδαστές, προσφέροντας ένα σημαντικό βήμα εκκίνησης για τις πρώτες τους δημιουργίες.

Οι προβολές θα φιλοξενηθούν στον κινηματογράφο Ολύμπια και το Δημοτικό Ωδείο Δράμας, στο θερινό κινηματογράφο Αλέξανδρος, στον κήπο του πολιτιστικού χώρου ΚΥΚΛΩΨ, στο καφέ-πολυχώρο Ελευθερία καθώς και διαδικτυακά. Συνολικά θα παρουσιαστούν 148 ταινίες από περισσότερες από 33 χώρες σε όλα τα προγράμματά του Φεστιβάλ.

Οι βραβευμένες ταινίες του φεστιβάλ, θα προβληθούν το απόγευμα της Δευτέρας 12/9 (18.00), στον κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΑ. Η είσοδος στις κλειστές αίθουσες θα πραγματοποιείται σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος