Καβάλα: «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία…» μετά από δύο χρόνια

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τη φετινή διοργάνωση «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία…».

Οι εκδηλώσεις, οι οποίες γίνονται προς τιμήν του πολιούχου της Καβάλας Αποστόλου Παύλου θα διαρκέσουν από τις 5 έως τις 9 Μαΐου. Θα είναι αφιερωμένες στον Μίκη Θεοδωράκη και θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή 1000 μαθητών και φοιτητών από 18 Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας και 8 εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Συνδράμουν το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Καβάλας και εθελοντές. Καθημερινά θα πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις, όπως σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια. Επίσης, θα δοθούν συναυλίες των ξένων ιδρυμάτων σε κλειστούς χώρους.

Για την Πέμπτη 5 Μαΐου, έχει προγραμματιστεί συναυλία με άγνωστα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, την Παρασκευή 6 Μαΐου θα υπάρξει συμμετοχή στη Λευκή Νύχτα με Συναυλίες Μουσικών Σχολείων σε τρία σημεία του κέντρου της πόλης και το Σάββατο 7 Μαΐου, συναυλία για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και γιορτή γνωριμίας των μαθητών με χορούς και τραγούδια στην πλατεία. Την Κυριακή 8 Μαΐου, βυζαντινές χορωδίες θα συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία έξι ναών και το βράδυ, στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων, θα δοθεί μεγάλη συναυλία όλων των μαθητών με μουσικά κομμάτια που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης και τραγούδια από τόπους που τον ενέπνευσαν. Για τη Δευτέρα 9 Μαΐου έχει προγραμματιστεί συναυλία με τραγούδια Μικρασιατών προσφύγων μουσικών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος