Καβάλα: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του “CosmoClassical 2022”

Με την ενότητα “CosmoClassical”, συνεχίζει τις δράσεις του στην Καβάλα για το διάστημα Νοέμβριο και Δεκέμβριο, τo Cosmopolis Festival. Η ενότητα καθιερώθηκε από πέρυσι με μεγάλη επιτυχία και συμπεριλαμβάνει μουσικά δρώμενα συσχετιζόμενα με την κλασσική μουσική.

Προσκαλούνται αξιόλογοι καλλιτέχνες με διάθεση πειραματισμού και αλληλεπίδρασης, έτσι ώστε να αναδείξουν και να αποδείξουν ότι η μουσική κλασική, παραδοσιακή, τζαζ είναι ενιαία και αναγκαία για όλους.

Στις 3 με 6 Νοεμβρίου, θα υλοποιηθεί το «Kavala Tango Days» το οποίο γίνεται σε συνεργασία με την χορευτική ομάδα Kavalatino. Συναυλίες, χορευτικές βραδιές, μαθήματα tango για αρχάριους και για προχωρημένους, υπαίθριες εκδηλώσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης, είναι κάποιες από τις δράσεις που προτείνονται στους ενδιαφερόμενους κατά τη διάρκεια του τετραημέρου.

Για τις 18 με 20 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί ένα τριήμερο αφιέρωμα στον Καβαλιώτη συνθέτη Γ. Α. Παπαιωάννου. Καλλιτέχνες θα ταξιδέψουν το κοινό στις μουσικές των μητροπόλεων του κόσμου ενώ ο χαρισματικός πιανίστας Μάνος Κιτσικόπουλος σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο Μάκη Προβατά θα παρουσιάσουν ένα έργο βασισμένο στην «επανάσταση του ανθρώπου» μέσα από την τέχνη, την επιστήμη και την μουσική. Το τριήμερο θα κορυφωθεί με την εμφάνιση της χορωδίας του γυναικείου φωνητικού συνόλου «Voci Contra Tempo».

Στις 25 Νοεμβρίου θα ακολουθήσει η συναυλία των «PerHarps». Μια φαντασμαγορική συναυλία όπου 8-10 άρπες θα δημιουργήσουν ένα υπέροχο και πολύ διαφορετικό σύνολο σε ένα ρεπερτόριο που θα ξεπεράσει τα όρια αυτού του μουσικού οργάνου. Στις 26 Νοεμβρίου έχει σειρά η Ορχήστρα Εγχόρδων «NOMOS», όπου δώδεκα εξαίρετοι μουσικοί, μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης υπό την διεύθυνση του μαέστρου Δημοσθένη Φωτιάδη θα παρουσιάσουν πρωτότυπα έργα Ελλήνων συνθετών και έργα σε μεταγραφή για το συγκεκριμένο μουσικό σύνολο. Το 2ο τριήμερο θα κλείσει στις 27 Νοεμβρίου με το χαρισματικό ντουέτο «Tales from the Box» που έρχεται στην πόλη, στην Μεγάλη Λέσχη, να συναντήσει τον ταλαντούχο πιανίστα Boban Mirkowski σε μια παράσταση που φιλοδοξεί να αναδείξει πόσο επίκαιρα μπορούν να είναι τα κλασικά μουσικά έργα.

Η ενότητα CosmoClassical θα ολοκληρωθεί με ένα τριήμερο που θα διεξαχθεί 2 με 4 Δεκεμβρίου. Για την τελευταία βραδιά έχει προγραμματιστεί μια τοπική σύμπραξη του πολυφωνικού σχήματος «Τετραφωνική Ρίζα» με το πολυφωνικό σύνολο «ΣυνΩδηπόροι» και ένα ιδιαίτερο χορευτικό event υπό την επιμέλεια της Καβαλιώτισσας χορεύτριας με διεθνή καριέρα Φωτεινής Μελετιάδου.

Τα εισιτήρια για την είσοδο στις συναυλίες είναι 8 ευρώ το κανονικό και 2 ευρώ το μαθητικό. Η πώληση των εισιτηρίων γίνεται από την ιστοσελίδα του φεστιβάλ cosmopolisfestival.gr , όπως επίσης και από τον πρώην ΕΟΤ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος