Καβάλα: Αυξήθηκαν οι «Γαλάζιες Σημαίες» σε Καβάλα και Θάσο

Με δύο επιπλέον Γαλάζιες Σημαίες βραβεύτηκε φέτος ο νομός Καβάλας. Στη λίστα των βραβευμένων παραλιών, 11 στην Καβάλα και 5 στην Θάσο, προστέθηκαν η Ακτή της Τόσκας στην Καβάλα και η «Χρυσή Αμμουδιά» στη Θάσος.

«Με στενή συνεργασία και συντονισμένες προσπάθειες προσπαθούμε έγκαιρα και καθ’ όλη την διάρκεια του έτους να εκπληρώνουμε τις αυστηρές προϋποθέσεις για την βράβευση με «Γαλάζια Σημαία» όλο και περισσότερων ακτών της Θάσου», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης.

«Πέρυσι καταφέραμε την βράβευση της ακτής «Λιμανάκι Θάσου» για πρώτη φορά από το 2014. Φέτος προσθέσαμε στις βραβευμένες ακτές την ακτή «Χρυσή Αμμουδιά», η οποία την τελευταία φορά που είχε βραβευτεί ήταν το 2017 και ο αριθμός των βραβευμένων ακτών είναι ο μεγαλύτερος την τελευταία 5ετία», συμπλήρωσε.

Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης.

Η Ελλάδα, με 581 σημαίες, βρίσκεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, μετά την Ισπανία. «Πρωταθλήτρια» αναδεικνύεται για ακόμα μια φορά η Χαλκιδική, ενώ ακολουθούν η Ρόδος και το Λασίθι.

Ο Δήμος με τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες είναι και φέτος ο Δήμος Ρόδου με 55.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος