Καβάλα: Η Αλεξία Βουλγαρίδου στο φεστιβάλ Cosmopolis

Η διεθνώς αναγνωρισμένη σοπράνο Αλεξία Βουλγαρίδου επιστρέφει στη γενέτειρά της, την Καβάλα, υποστηρίζοντας το νέο project του φεστιβάλ Cosmopolis, για τη δημιουργία ορχήστρας νέων μουσικών (18-29 ετών) από όλη την Ευρώπη.

Μαζί με τον Gary Kudo, βετεράνο coach στην Όπερα, θα επικεντρωθούν στην προετοιμασία ρόλων, φωνητικά και στιλιστικά, προκειμένου οι νέοι μουσικοί να παρουσιάσουν, στο τέλος Νοεμβρίου, το έργο του Μότσαρτ «Così fan tutte».

«Πιστεύω ότι είναι ένα από καλύτερα πράγματα που μπορεί να συμβεί στην πόλη μας. Θα προβληθεί καλλιτεχνικά και τουριστικά με την παρουσία όλων αυτών των μουσικών που έρθουν, θα ανταλλάξουν εμπειρίες και θα συνεργαστούν για την παράσταση», ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας, η Αλεξία Βουλγαρίδου.

Με αφορμή την ιδιαίτερη περίοδο που ζούμε, η κ. Βουλγαρίδου προτρέπει ιδιαίτερα τους νέους, να μην τη δουν με αρνητισμό, αλλά να εκμεταλλευτούν τον χρόνο αυτό, για να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και να γίνουν όσο καλύτεροι μπορούν στον τομέα τους. «Θα το παρομοίαζα με ένα κουκούλι, όταν όλο αυτό θα έχει περάσει, να είναι έτοιμοι να βγουν και να πετάξουν με τα φτερά τους έτοιμα».

Στην ιστοσελίδα του Cosmopolis μπορούν οι νέοι μουσικοί να δηλώνουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στην ορχήστρα.

Η CosmoClassical Youth Orchestra είναι μέρος των δράσεων – μουσικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Cosmopolis και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Pythia Social Cooperative Enterprise και το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Η δραστηριότητα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αλληλεγγύης (European Solidarity Corps).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος