Καβάλα: Κοινωνική ένταξη ευάλωτων ομάδων

Την πλήρη αξιοποίηση του προγράμματος «Στέγαση και επανένταξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων» προς όφελος 16 ατόμων ανακοίνωσε χθες, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Κοινωνικό Κέντρου Προστασίας Α.Μ.-Θ., Σωτήρης Σωτηριάδης και η αν.πρόεδρος Μαίρη Κωσταράκη.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που πήρε παράταση ενός έτους και θα λήξει στο τέλος του 2017 και αφορά την μετάβαση των ατόμων που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και φιλοξενούνται σε Δομές Παιδικής Προστασίας ή/και οικογενειών ή/και ατόμων που έχουν καταγραφεί ως άστεγοι από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων ή τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, σε επαρκή κατοικία µε κάλυψη ενοικίου, λογαριασμών ∆ΕΚΟ, αγοράς αγαθών κάλυψης βιοτικών αναγκών (Α ΠΥΛΩΝΑΣ), καθώς και η εργασιακή (επαν)ένταξη των ατόμων αυτών (Β ΠΥΛΩΝΑΣ).

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας κατάφερε την ένταξη στο πρόγραμμα 16 ατόμων – ωφελουμένων στους πυλώνες της στέγασης (Α Πυλώνας) και της εργασιακής επανένταξης (Β Πυλώνας). Από τα 16 άτομα, οι 15 (3 γυναίκες και 12 άντρες) ήταν φιλοξενούμενοι των παραρτημάτων Προστασίας Παιδιού Καβάλας και Δράμας ενώ 1 άτομο διέμενε σε επισφαλή κατοικία (τροχόσπιτο). Το συνολικό εγκεκριμένο ποσό που αναλογεί στους/στις ωφελούμενους/-ες ανέρχεται στο ποσό των 137.920 ευρώ.

Ειδικότερα, στον Α’ Πυλώνα επιτεύχθηκε ποσοστό επιτυχίας 100% καθώς και οι 16 ωφελούμενοι εντάχθηκαν σε επαρκή κατοικία με ενέργειες και υπηρεσίες στέγασης (κάλυψη ενοικίου, λογαριασμών ∆ΕΚΟ κ.ά.), κάλυψης αγοράς ειδών πρώτης ανάγκης και οικοσκευών, αγοράς βασικών αγαθών σίτισης κ.ά., ενώ στο Β’ Πυλώνα επιτεύχθηκε ποσοστό επιτυχίας 75% (ενώ ο στόχος ήταν 40%) με αποτέλεσμα 12 από τους 16 ωφελούμενους να ενταχθούν στην αγορά εργασίας (τοποθέτηση σε 12 θέσεις νόμιμης αμειβόμενης εργασίας τουλάχιστον 4 μηνών), με πλήρη κάλυψη μισθών, ασφαλιστικών εισφορών, δώρων και επιδομάτων καθώς και με ενέργειες και υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, συμβουλευτικής για την εργασία κ.ά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος