Καβάλα: Νέες απολύσεις στα Πετρέλαια

Σε 34 νέες απολύσεις εργαζόμενων στα Πετρέλαια προχώρησε χθες η Energean. Πρόκειται για υπαλλήλους διάφορων ειδικοτήτων ενώ είχαν προηγηθεί 24 ακόμη απολύσεις για τις οποίες διοργανώθηκαν το περασμένο διάστημα συλλαλητήρια συμπαράστασης και συναυλία αλληλεγγύης.

Να δικαιωθεί ο αγώνας των εργαζομένων στα «Πετρέλαια Καβάλας», να παρθούν πίσω οι απολύσεις και να γυρίσουν όλοι στη δουλειά ζητά με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ. «Το σωματείο από την Κυριακή, όπως αναφέρει, με ανακοίνωσή του καλούσε την εργοδοσία για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ οι υπόλοιπες παρατάξεις αρνούνταν ψήφισμα στήριξης των εργαζομένων που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» συμπληρώνουν και τονίζουν πως κόμματα και παράγοντες εξαντλούν τη «στήριξή» τους στις εκκλήσεις για «διάλογο».

Την ίδια ώρα από την εταιρεία είναι σε εξέλιξη η αξιολόγηση αιτήσεων για εργασία στα Πετρέλαια. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και όπως έχει αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της εταιρίας, «είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για όλους όσοι ασχολούνται με τον χώρο να υπάρχει τέτοια προσφορά εργασίας σε μία περίοδο όπου οι προτεραιότητες για παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές κυριαρχούν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος