Καβάλα: Ποδηλατική διάσχιση οικισμών για την ανάδειξη της Μάχης των Φιλίππων

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εγγραφές για το 4ο Brevet Philippi, τη μεγάλη ποδηλατική διαδρομή των 210 χλμ. μέσα από 20 τοπικούς οικισμούς, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 15 Οκτώβρη.

Η ποδηλατική διοργάνωση έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορική Μάχη των Φιλίππων (42 π.Χ.), για αυτό επιλέχθηκε να γίνει εντός του Οκτωβρίου και συγκεκριμένα κοντά στην ημερομηνία της τελικής μάχης, στις 21 Οκτωβρίου. Η Μάχη των Φιλίππων, ως παγκοσμίου φήμης γεγονός, οριοθετεί την μετάβαση από την Δημοκρατία στην Ολιγαρχία και έχει επηρεάσει την ιστορία όλου του δυτικού κόσμου, από τότε μέχρι σήμερα.

Το ίχνος της ποδηλατικής διαδρομής ενώνει σημαντικούς πολιτιστικούς, τουριστικούς και περιβαλλοντικούς πόρους, με σημαντικότερους αυτούς των αρχαιολογικών χώρων των Φιλίππων και της Αμφίπολης.

Οι ποδηλάτες ξεκινώντας από το Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων, θα περάσουν διαδοχικά από τους Δήμους Καβάλας, Δοξάτου, Δράμας, Προσοτσάνης, Νέας Ζίχνης, Αμφίπολης και Παγγαίου.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την τεχνική υποστήριξη της Επιστημονικής Ομάδας «Οψόμεθα Εις Φιλίππους» και αρωγούς το τμήμα ποδηλασίας του Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑΣ και τη Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας.

Παράλληλα με τη μεγάλη προσπάθεια των αθλητών που θα διαρκέσει 13,5 ώρες, στον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων θα υπάρχουν δράσεις για όλη την οικογένεια μέχρι και την τελετή λήξης.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν σημαντικές πληροφορίες για την σωστή χρήση του ποδηλάτου από τον πιστοποιημένο προπονητή ποδηλασίας, Χρήστο Κηπουρό ενώ θα περιηγηθούν με τους γονείς τους στον αρχαιολογικό χώρο με την συνοδεία της ξεναγού, Αγγελικής Κόμσιου. Το απόγευμα θα λειτουργήσει καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά με θέμα τα 100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και θα παρακολουθήσουν ζωντανά τον γραφίστα, Μιχάλη Τουμανίδη να τυπώνει σε ύφασμα με τη μέθοδο της μεταξοτυπίας.

Το Brevet Philippi ακολουθεί τα γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος