Καβάλα: Προς ένταξη 7.800 νέες αιτήσεις στο πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης

Σύμφωνα με δήλωση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου αναφορικά με το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης επιχειρήσεων και τη ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση επιπλέον 10.034 αιτήσεων για τη μη επιστρεπτέα ενίσχυση επιχειρήσεων από τις 23.200 και πλέον που έχουν υποβληθεί συνολικά μέχρι τώρα.

Από αυτές τις νέες αιτήσεις που αξιολογήθηκαν, 7.793 είναι στη φάση της ένταξης, καθώς αξιολογήθηκαν θετικά, με προϋπολογισμό 19.370.000 €.

Όσες αιτήσεις δεν αξιολογήθηκαν θετικά μπορούν να υποβληθούν εκ νέου. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν ενταχθεί οι πρώτες 1022 αιτήσεις, με προϋπολογισμό 2.614.100 €. Επίσης προχωρούν στην 3η τροποποίηση της πρόσκλησης με την οποία προστίθενται και νέοι Κωδικοί Δραστηριότητας Επιχειρήσεων όπως ασφαλιστικοί πράκτορες, εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων, τυχερών παιχνιδιών, μεταποίησης και ειδικότερα χονδρικού εμπορίου και υποστηρικτικές προς τη δασοκομία υπηρεσίες.

Τέλος δίνεται τρίμηνη παράταση στην υποβολή αιτήσεων, μέχρι τις 18 Ιουνίου 2021, έτσι ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για τις νέες επιχειρήσεις να υποβάλουν τις αιτήσεις τους αλλά και για όσες δεν αξιολογήθηκαν θετικά να μπορούν να υποβληθούν εκ νέου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος