Στρατιωτικός γιατρός θα καλύψει τους Οθωνούς

Με την τοποθέτηση στρατιωτικού γιατρού αναμένεται να λυθεί τις ερχόμενες ημέρες το θέμα της υγειονομικής κάλυψης των Οθωνών αλλά και ευρύτερα των Διαπόντιων νησιών. Στρατιωτικός γιατρός θα καλύψει τους ΟθωνούςΑυτό ανακοίνωσε το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας των ΑΝΕΛ Γιάννης Ζήκος μετά τη συντονισμένη προσπάθεια που υπήρξε με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Ήδη εκδόθηκε το φύλλο πορείας του στρατεύσιμου γιατρού και είναι θέμα λίγων ημερών η τοποθέτηση του. Ο κ. Ζήκος χαρακτηρίζει καθοριστική τη νομοθετική ρύθμισης του Υπουργείου Άμυνας που αφορά την εκπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου σε άγονα και ακριτικά νησιά από γιατρούς που θα υπηρετούν παράλληλα τη στρατιωτική τους θητεία.

Στη σχετική ανακοίνωση του κ. Ζήκου αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του ΥΕΘΑ και προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου ,ο οποίος προχώρησε στη συγκεκριμένη ρύθμιση αναγνωρίζοντας τον εθνικής σημασίας ρόλο των ακριτικών νησιών και των δυσπρόσιτων περιοχών και τις τεράστιες ανάγκες των κατοίκων τους,τοποθετώντας στρατεύσιμους γιατρούς οι οποίοι παράλληλα με τη στρατιωτική τους θητεία θα καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων σε ιατρική περίθαλψη. Με τον τρόπο αυτόν δίνεται σημαντική υγειονομική ανάσα στους κατοίκους των ευαίσθητων αυτών περιοχών και αποδεικνύεται ότι όπου υπάρχει πολιτική βούληση και ευελιξία υπάρχουν λύσεις”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος