Δ. Μπιάγκης – Π. Γιαννούλης για τις προκλήσεις της 3ης του Σεπτέμβρη

Σαρανταπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να ξαναβρεί τον χαμένο βηματισμό του απέναντι στην κοινωνία, ειδάλλως θα χάσει και την τελευταία ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει στον πολιτικό τονίζει στο μήνυμά του ο βουλευτής Κέρκυρας του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης. Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις στην ΕΡΑ του Γραμματέα της Ν.Ε. Κέρκυρας, Παντελή Γιαννούλη.
Ο κ. Μπιάγκης στο μήνυμά του τονίζει μεταξύ άλλων ότι «Η 3η Σεπτέμβρη αποτελεί ημερομηνία σταθμό για την πολιτική ζωή της χώρας.
Το ΠΑΣΟΚ, με την Ιδρυτική Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, με το «μπλοκ των μη προνομιούχων πολιτών» αγκάλιασε τους πραγματικά αδύναμους πολίτες, εισήγαγε στην πολιτική ζωή του τόπου τις αρχές της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας, προήγαγε την Δημοκρατία των κομμάτων απέναντι στη «Αστική Δημοκρατία», την «Δημοκρατία των ελίτ», προχώρησε στην αναδιανομή του πλούτου, ενώ παράλληλα υπήρξε ο κυρίαρχος πρωταγωνιστής των μεγάλων, προοδευτικών μεταρρυθμίσεων.
Σήμερα, το μήνυμα της 3ης Σεπτέμβρη είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Το ΠΑΣΟΚ καλείται να ξαναβρεί την «χαμένη» του αυτή ριζοσπαστική ταυτότητα. Οφείλει, μέσα από έναν νέο Προγραμματικό λόγο να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Υποχρεούται να επαναχαράξει το «αξιακό» του μοντέλο, βασισμένο στις αρχές της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, όπως άλλωστε πάντοτε πρέσβευε. Είναι ιστορική ευθύνη και χρέος όλων μας, το ΠΑΣΟΚ να ξαναβρεί τον χαμένο βηματισμό του απέναντι στην κοινωνία, να επανακαθορίσει τον ρόλο του, ειδάλλως θα χάσει και την τελευταία ευκαιρία που του έχει απομείνει: να είναι ο βασικός πρωταγωνιστής των αυριανών εξελίξεων της ευρύτερης Δημοκρατικής Παράταξης».
Στο ίδιο μήκος και ο κ. Γιαννούλης, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, αναφέρθηκε στις λάθος επιλογές που οδήγησαν στην απομάκρυνση της βάσης του ΠΑΣΟΚ από το Κίνημα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος