Γ. Καρύδης: Διστακτικό βήμα για τα λιμάνια Μπενίτσας – Αλύπας

Ένα βήμα αλλά διστακτικό, έκανε ο Δήμος προς την ενοικίαση των λιμανιών της Μπενίτσας και της Αλύπας με την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Πιεσμένη η δημοτική αρχή από το Υπουργείο Τουρισμού, το οποίο επανέλαβε το τελεσίγραφο ότι αν δεν δώσει λύση μέχρι το τέλος του 2017, θα ξαναπάρει τα δύο λιμάνια, που είχε παραχωρήσει ο ΕΟΤ στο Δήμο, προχώρησε στην λύση της μακρόχρονης ενοικίασης παρά τις διαφωνίες στο εσωτερικό της. Οι πιέσεις προέρχονται κυρίως από το γεγονός ότι η χώρα μας είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα κονδύλια της Κοινοτικής χρηματοδότησης αν δεν χρησιμοποιήσει τα 2 μικρά λιμάνια ως τουριστικά, όπως προβλέπεται.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η δημοτική πλειοψηφία,έλαβε την απόφαση να τα νοικιάσει σε ιδιώτες με την υποστήριξη των παρατάξεων Υδραίου και Τρεπεκλή αλλά με όρους που δημιουργούν δυσκολίες. Για παράδειγμα, όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Καρύδης, δίνει προτεραιότητα στους κοινωνικούς συνεταιρισμούς σε σχέση με τους ιδιώτες που θα ενδιαφερθούν για τα λιμάνια. Αυτό τόνισε ο αντιδήμαρχος της περιοχής Μέσης Γιώργος Καρύδης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κέρκυρας.
Τα λιμάνια παραχωρήθηκαν η Αλύπα το 2003 και των Μπενιτσών το 2005. Ο χρόνος παραχώρησης είναι μέχρι το 2035. Έχουν χαθεί 10 χρόνια τονίζει ο Γ. Καρύδης, γεγονός που θα επιρεάσει το μίσθωμα, γιατί άλλιώς είναι να επενδύει κανείς για 25 χρόνια και αλλιώς για 15. Αν προσθέσει κανείς σε αυτό και τις καταστροφές που στο μεταξύ έχουν σημειωθεί, κυρίως στο λιμάνι της Αλύπας, τα έσοδα αναμένονται λίγα και αυτά, αν βρεθεί ενδιαφερόμενος, δεδομένου ότι η Αλύπα είναι πίσω στην διαδικασία αδειοδότησης.Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, χρειάζονται 4 μέλετές και δεν υπάρχει καμία. Πρόκειται για μελέτες που σχετίζονται π.χ.με τους περιβαλοντικούς όρους – ρύπανση θάλασσας, την πυρασφάλεια και την ασφάλεια λιμανιού.
Ο Αντιδήμαρχος διαφώνησε και με τον όρο περί προτεραιότητας των κοινωνικών συνετερισμών.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε επίσης ότι για το λιμάνι της Μπενίτσας παρουσιάστηκε πέρυσι ένας ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας αλλά η απάντηση του Δήμου Κέρκυρας ήταν αρνητική.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος