Κέρκυρα: Ο Γ. Σειραδάκης στα 20χρονα της Αστρονομικής

Ο καθηγητής αστρονομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Σειραδάκης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής της πανηγυρικής εκδήλωσης για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την επαναλειτουργία της Αστρονομικής Εταιρείας Κέρκυρας.

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 20.30 του Σαββάτου στην κεντρική αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας και θα έχει καλλιτεχνικό μέρος με την Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού στη φωνή και τον Σάκη Κοντονικόλα στο πιάνο. Ο κ. Σειραδάκης θα μιλήσει με θέμα “Ισχυρά σήματα απο το Σύμπαν: Βαρυτικά και ραδιοφωνικά”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017, συμπληρώνονται 90 χρόνια από το πρώτο έτος λειτουργίας της Αστρονομικής Εταιρείας Εν Κερκύρα και στο νησί των Φαιάκων, εκτός από τη φιλοξενία του Πανελλήνιου Συνεδρίου Αστρονομίας έχουν προγραμματιστεί να γίνουν δεκάδες εκδηλώσεις κατά τις οποίες να αναδειχθεί το έργο Αστρονόμων διεθνούς φήμης που ξεκίνησαν από την Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας όπως ο Φελίξ Λαμέζ και ο Ιωάννης Φωκάς, οι μελέτες των οποίων συνέβαλαν στην ανάδειξη της σύγχρονης επιστήμης ενώ εξαιτίας τους κρατήρες και περιοχές στη σελήνη και τον Άρη έχουν το δικό τους ή άλλα ελληνικά ονόματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος