Κέρκυρα: 14 κοντέινερς σε αυλές σχολείων για τα νηπιαγωγεία

Σοβαρά προβλήματα έλλειψης στέγης για την προσχολική αγωγή και τα νηπιαγωγεία, καταγράφουν οι εκπαιδευτικοί σήμερα πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων τους για τη νέα σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας ,όπου 14 τάξεις μικρών μαθητών θα στεγαστούν σε κοντέινερς, τα οποία τοποθετούνται σε αυλές δημοτικών σχολείων, ακόμα και στην αυλή των γενικών Λυκείων. Επίσης καταγράφονται ελλείψεις 50 δασκάλων και 20 νηπιαγωγών, καθώς και ειδικών μαθημάτων όπως ξένες γλώσσες κλπ.

Ευθύνες στη Δημοτική αρχή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας αποδίδει ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Χρήστος Άνθης, την οποία κατηγορεί ότι δεν ετοιμάστηκε. Μιλώντας σήμερα, Τετάρτη, στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ επιβεβαιώνει τα στοιχεία που έδωσε ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών για 14 κοντέινερς που θα στεγάσουν νήπια και προσχολική εκπαίδευση. Σε ότι αφορά τις ελλείψεις δασκάλων και νηπιαγωγών ήταν καθησυχαστικός διότι τα κενά είναι γνωστά και καλύπτονται σταδιακά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος