Κέρκυρα: Αναδείχθηκε εργολάβος στα έργα “Πέραμα – Βιρός” και παραλιακή Γαρίτσας

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε Παρασκευή και Σάββατο, με τηλεδιάσκεψη, ο αντιπεριφερειάρχης Μανώλης Ορφανουδάκης απάντησε σε ερώτηση σχετικά με την αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία “Μπάλλος”.

Την ερώτηση υπέβαλε η επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρα Μπαλού εστιάζοντας στον κατεστραμμένο δρόμο στο Βιρό, ο οποίος -όπως υποστηρίζει- είναι πλέον επικίνδυνος για τα διερχόμενα οχήματα. Όπως ανέφερε, “ιδιαίτερα τα λεωφορεία, μαθητικό και αστικό, όταν περνάνε από το συγκεκριμένο σημείο βρίσκονται με τον ένα τροχό στον αέρα. Ανάλογοι κίνδυνοι υπάρχουν και στην Εθνική Λευκίμμης στο Πέραμα όπου η μία πλευρά του δρόμου έχει πέσει κυριολεκτικά στη θάλασσα”.

ΠΕΡΑΜΑ – ΒΙΡΟΣ – ΑΓΙΟΙ ΔΕΚΑ
Στην απάντηση του ο αντιπεριφερειάρχης Μανώλης Ορφανουδάκης, είπε ότι υπάρχει χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκ ευρώ, πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός και αναδείχθηκε ο εργολάβος με τις κατεπείγουσες διαδικασίες του άρθρου 32. Σήμερα βρισκόμαστε στο σημείο όπου έχει σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση που θα υπογραφεί και αναμένεται η έγκριση της μετά το Πάσχα. Σε τρεις μέρες τελειώνει η προθεσμία υποβολής των ενστάσεων αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί καμία και το κλίμα φαίνεται θετικό από την πλευρά των εταιρειών δεδομένου ότι καμιά δεν έχει υποβάλλει κάποιο αίτημα. Αυτό σημαίνει ότι στα μέσα Μαΐου θα εγκατασταθεί ο εργολάβος ο οποίος θα κλείσει τη μια λωρίδα κυκλοφορίας στο Πέραμα και η κυκλοφορία θα διεξάγεται όλο το καλοκαίρι με φανάρι από τη μία λωρίδα. Όταν ο εργολάβος τελειώσει τις εργασίες σε αυτό το σημείο θα συνεχίσει στο Βιρό, μιας και πρόκειται για την ίδια εργολαβία και κατόπιν στους Αγίους Δέκα όπου θα γίνουν επίσης τοιχία.

ΓΑΡΙΤΣΑ – ΟΔΙΚΟ ΝΌΤΟΥ
Σχετικά με το έργο αποκατάστασης της παραλιακής της Γαρίτσας στο υπόλοιπο τμήμα από τη διασταύρωση Δεσύλλα μέχρι τον Ανεμόμυλο ο Αντιπεριφερειάρχης Μανώλης Ορφανουδάκης δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ότι έχει ήδη αναδειχθεί ο εργολάβος και την επόμενη εβδομάδα θα σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση.Πρόκειται για τον ίδιο εργολάβο που έκανε και το πρώτο τμήμα από του “Δεσύλλα” μέχρι το ΝΑΟΚ. Επίσης σε ότι αφορά την εργολαβία για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου της Νότιας Κέρκυρας η οποία έχει καθυστερήσει μήνες διότι έχει κατατεθεί ένσταση ο κος Ορφανουδάκης είπε ότι αναμένεται να εκδικαστεί στις 14 Απριλίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος