Κέρκυρα: Αρνητική η Περιφέρεια στην μελέτη για το Castello Bibelli

Συνεδρίασε το Σαββατοκύριακο το Περιφερειακό συμβούλιο στη Ζάκυνθο με θέματα του νησιού στο επίκεντρο της συνεδρίασης. Παρόντες στη συνεδρίαση ο Δήμαρχος Ζακύνθου και ο Μητροπολίτης Δωδώνης. Το συμβούλιο κατέληξε σε ομόφωνο ψήφισμα, για την αντιμετώπιση των σοβαρότερων-ιεραρχικά-προβλημάτων του νοσοκομείου Ζακύνθου και για τις συγκεκριμένες ενέργειας που πρέπει να γίνουν από όλους τους αρμόδιους, για την επίλυση τους, μετά από σχετική εισήγηση του Ζακυνθινού Περιφερειακού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιάννη Κορφιάτη.
Την απουσία από τη συνεδρίαση αρκετών περιφερειακών συμβούλων, καθώς και εκπρόσωπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, όπως, ο πρώην Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, σχολίασε αρνητικά ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, κάνοντας λόγο για πολιτικαντισμό και πολιτική αγυρτεία, ειδικά στην περίπτωση της μείζονος μειοψηφίας.

Στα θέματα που αφορούσαν την Κέρκυρα
Το Περιφερειακό συμβούλιο έδωσε αρνητική γνώμη για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που κατέθεσε το ΤΑΙΠΕΔ και αφορά την αξιοποίηση του Castello Bibelli. Η μελέτη προβλέπει την δυνατότητα να κατασκευαστεί τουριστικό χωριό μέσα στα 80 στρέμματα οικοπεδικής έκτασης του ακινήτου. Η Αντιπεριφερειάρχης Νικολέτα Πανδή τόνισε ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση προκειμένου να δηλωθεί η αντίθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Περιφερειακής Αρχής στην ιδιωτικοποίηση του ακινήτου και πρότεινε να περάσει στην αυτοδιοίκηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος