Κέρκυρα: Χωρίς παρέλαση οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

Μηνύματα για την αυριανή επέτειο της 25ης Μαρτίου απηύθυναν βουλευτές και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης,  κάνοντας ειδική αναφορά στον αγώνα των Ελλήνων για ελευθερία και ανεξαρτησία αλλά και στην ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης. Στο μεταξύ, χωρίς την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση οι αυριανές εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής εορτής.

Στις 11 αύριο το πρωί θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκτάριου ενώ θα ακολουθήσει ο πανηγυρικός της ημέρας από την Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Κέρκυρας, Δρ.Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου Έλενα Βουσολίνου-Ανυφαντή.

Στις 11 και μισή θα γίνει η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο ηρώο αλλά και στο άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια και του ποιητή Διονυσίου Σολωμού. Επίσης το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων  αποφάσισε  στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την επανάσταση να φωταγωγήσει το Ιστορικό Δημαρχείο San Giacomo με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας σήμερα και αύριο το βράδυ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος