Κέρκυρα: Ενισχύθηκε με 17 νέα οχήματα ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας

Στον εκσυγχρονισμό και την ανανέωση του στόλου του προχώρησε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, στον τομέα Καθαριότητας και Επιχειρησιακού Έργου, με την προμήθεια 17 νέων οχημάτων μέσω leasing.

Κέρκυρα: Ενισχύθηκε με 17 νέα οχήματα ο Δήμος Κεντρικής ΚέρκυραςΚατά την παρουσίαση των οχημάτων, παραβρέθηκε σύσσωμη η δημοτική αρχή. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιάννης Σερεμέτης, ανέφερε ότι τα νέα οχήματα θα επιτελούν συγκεκριμένο έργο και δεν θα εμπλέκονται στην αποκομιδή του συνόλου των απορριμμάτων, ενώ παράλληλα θα χρεωθούν σε συγκεκριμένους οδηγούς για την καλύτερη λειτουργία και συντήρησή τους. Η παράδοση των οχημάτων έχει ξεκινήσει σταδιακά εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα και πλέον κρίνεται ότι θα δώσει τη δυνατότητα παροχής σημαντικών υπηρεσιών με ποιοτικά χαρακτηριστικά στους δημότες, στον τομέα της αποκομιδής απορριμμάτων αλλά και γενικότερων έργων καθαρισμών.

Κέρκυρα: Ενισχύθηκε με 17 νέα οχήματα ο Δήμος Κεντρικής ΚέρκυραςΗ δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου, ευχαρίστησε τους αρμόδιους Αντιδήμαρχους Οικονομικών, Καθαριότητας και Επιχειρησιακού Έργου καθώς και το Γενικό Γραμματέα του Δήμου και τους συναρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, για την επίπονη διοικητική και γραφειοκρατική διαδικασία την οποία έφεραν άρτια εις πέρας ενώ στην τοποθέτησή της κατά την παρουσίαση δήλωσε σχετικά: «Η αναβάθμιση της καθημερινότητας ήταν για εμάς από την αρχή ζήτημα προτεραιότητας. Μια προσπάθεια στην οποία επενδύσαμε συστηματικά, με πράξεις και αποτελέσματα, ιδιαίτερα στον τομέα της καθαριότητας. Ο απαρχαιωμένος στόλος οχημάτων τα οποία παραλάβαμε, δεν επαρκούσε για να καλύψει τις ανάγκες. Μέσα σε μια μόλις θητεία, καταφέραμε να τον ανανεώσουμε, με αποτέλεσμα να βελτιώνονται αισθητά οι υπηρεσίες προς τους Δημότες, αλλά και να μειώνεται σημαντικά το κόστος συντήρησης και επισκευής των οχημάτων. Με χρηστή και συνετή οικονομική διαχείριση, καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια ακόμη σημαντική παρακαταθήκη, για έναν σύγχρονο, αποτελεσματικό Δήμο, για μια καθαρότερη και νοικοκυρεμένη πόλη. Και σε αυτό οφείλουμε και μπορούμε να συμβάλουμε όλοι.»
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της προμηθεύτριας εταιρείας κ. Καούσης αναφέρθηκε στο σημαντικό όφελος που έχει ο Δήμος με τον συγκεκριμένο τρόπο προμήθειας οχημάτων και εξήρε την προσπάθεια της δημοτικής αρχής. Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι με την συγκεκριμένη προμήθεια οχημάτων πολύ σύντομα ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων δεν θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα Δήμους άλλων Ευρωπαϊκών πόλεων.

Κέρκυρα: Ενισχύθηκε με 17 νέα οχήματα ο Δήμος Κεντρικής ΚέρκυραςΤα οχήματα τα οποία προμηθεύεται ο Δήμος αφορούν σε:

Πέντε απορριμματοφόρα οχήματα τύπου πρέσας χωρητικότητας 16 κ.μ.
Τέσσερα απορριμματοφόρο οχήματα ανοικτού τύπου χωρητικότητας 4 κ.μ.
Ένα τριαξονικό όχημα 26τν τύπου γάντζου (ΗΟΟΚ LIFT) μεταφοράς απορριμματοκιβωτίων.
Ένα τετραξονικό όχημα 33τν τύπου γάντζου (ΗΟΟΚ LIFT) μεταφοράς απορριμματοκιβωτίων.
Ένα τριαξονικό ανατρεπόμενο φορτηγό 26τν.
Δύο διαξονικά ανατρεπόμενα φορτηγά 10τν με γερανό και γάντζο.
Ένα διαξονικό ανατρεπόμενο φορτηγό 10τν με γερανό και αρπάγη.
Ένα διαξονικό ανατρεπόμενο φορτηγό μικτού φορτίου 3,5τν.
Ένα διαξονικό ανατρεπόμενο φορτηγό μικτού φορτίου 7,5τν με γερανό και αρπάγη.
Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός της σχετικής μελέτης ανέρχεται στα 3.648.824 ευρώ, ενώ η προμηθεύτρια εταιρεία έχει αναλάβει την ασφαλιστική κάλυψη, τις άδειες, και τα λοιπά νομιμοποιητικά έγγραφα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος