Κέρκυρα: Επισκευή της υπάρχουσας γέφυρας στον Ποταμό η προκρινόμενη λύση

Νέα γέφυρα επιμένουν να ζητούν οι κάτοικοι του Ποταμού και στη σημερινή τους συνάντηση με την Περιφερειακή Αρχή που τελικά πραγματοποιήθηκε.

Σήμερα το πρωί επανέλαβαν την κινητοποίηση τους και τελικά κατάφεραν να συναντηθούν με την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα, τους αντιπεριφερειάρχες Κώστα Ζορμπά και Μανώλη Ορφανουδάκη καθώς και τον υποστράτηγο Μ. Κλούβας.

Εκεί έγινε ενημέρωση από τον υποστράτηγο για τις τρεις λύσεις που προτείνονται σχετικά με τη γέφυρα του Ποταμού και συγκεκριμένα τους είπε, ότι δίνεται προτεραιότητα στη λύση της επισκευής της σημερινής γέφυρας, αλλά με διαφορετικό τρόπο από εκείνο που αρχικά είχε μελετηθεί.
Οι κάτοικοι του Ποταμού επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν, πράγμα που θα κάνουν την επόμενη εβδομάδα. Την Παρασκευή έχουν ορίσει συνεδρίαση του Συντονιστικού τους Οργάνου και πιθανότητα την Κυριακή θα πραγματοποιήσουν λαϊκή συνέλευση.
Στο υπόμνημα που κατέθεσαν στην Περιφερειακή αρχή προσθέτουν και τα έργα καθαρισμού της κοίτης του ποταμιού και των εκβολών.
Στο μεταξύ σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ο βουλευτής Στέφανος Γκίκας πραγματοποίησε μια ακόμη αυτοψία στα σημεία, που απαιτούνται αντιπλημμυρικά έργα μαζί με τον υποστράτηγο Μ. Κλουβα. Επισκέφθηκαν ξανά και τη γέφυρα στον Ποταμό για την οποία ο Βουλευτής Στέφανος Γκίκας είπε, ότι τελικά προκρίνεται η λύση της επισκευής της υπάρχουσας γέφυρας. Δεν υπάρχει περίπτωση να γκρεμιστεί και να γίνει καινούργια λόγω αρχαιολογίας, η μεταλλική θα κάνει υπερβολικό θόρυβο επομένως μένει η λύση της υποστήριξης της υπάρχουσας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος