Κέρκυρα: Επιστολή Γκίκα για το κτήριο “Ασάνη”

Επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και Επικρατείας Άκη Σκέρτσο απέστειλε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, σε συνέχεια των Απαντήσεων που έλαβε στην Ερώτηση που είχε καταθέσει στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του «κτηρίου Ασάνη».
Στην επιστολή του ο κ. Γκίκας τονίζει ότι “το ετοιμόρροπο ακίνητο χρήζει άμεσων σωστικών παρεμβάσεων, αφού τίθεται ζήτημα ασφάλειας για τους διερχόμενους πολίτες”.

Σε αυτό το πλαίσιο παρουσιάζει τα δεδομένα, σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτηρίου, όπως προκύπτουν από τις Υπηρεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων. Ζητά να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να επιλυθεί οριστικά το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να περιέλθει το ακίνητο στην κυριότητα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Σημειώνεται ότι ειδική επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που έλεγξε το ακίνητο, έχει προτείνει την υλοποίηση συγκεκριμένων εργασιών για την αποκατάσταση του ιστορικού και διατηρητέου «κτηρίου Ασάνη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος