Κέρκυρα: Ημερίδα για τη νέα ΚΑΠ

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Επιμελητήριο Κέρκυρας στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης για τον καθορισμό των θέσεων της χώρας για τη νέα ΚΑΠ.

Για την ημερίδα ήρθε στην Κέρκυρα ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος, ο οποίος τόνισε ότι η νέα ΚΑΠ συνοδεύεται και με τον ανάλογο προϋπολογισμό -χρήματα που η χώρα δεν έχει περιθώριο να μην απορροφήσει. Πρόσθεσε δε ότι ο αγροδιατροφικός κλάδος υπήρξε και εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να αποτελεί έναν από τους θεμέλιους λίθους της Ελλάδας προσθέτοντας ένα σοβαρό ποσοστό περίπου 10% στο ΑΕΠ της.
Επιπλέον, στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ, όπως είπε, διαμορφώνονται δυνατότητες για την άρση στρεβλώσεων και ανισοτήτων, τη στήριξη μικρών και μεσαίων παραγωγών, καθώς και τη στήριξη των νέων αγροτών. Τέλος, ανέφερε ότι η χώρα θα πρέπει να προετοιμάζεται για τις νέες μεθόδους γεωργίας δεδομένου ότι πλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει στόχους για την προσαρμογή της στην κλιματική κρίση.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κα Ρόδη Κράτσα, και τον λόγο έλαβαν αργότερα ο Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ, Κώστας Μπαγινέτας, και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που ανέλυσαν τα σημαντικά κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη τα οποία φέρνει η νέα ΚΑΠ.
Χαιρετισμό και σύντομη τοποθέτηση έκαναν οι βουλευτές Ιονίων Νήσων της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας, Παναγής Καππάτος, Διονύσης Ακτύπης και Αθανάσιος Καββαδάς. Στην εκδήλωση παρέστη και ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος