Κέρκυρα: Λιμενικό πυροσβεστικό σταθμό ζητά η Ένωση Πυροσβεστών- και διευκρινίσεις για το φουσκωτό του δήμου

Με αφορμή την φωτιά που ξέσπασε την περασμένη Τετάρτη στη μαρίνα στα Γουβιά, που είχε ως αποτέλεσμα να καούν και να βυθιστούν 4 σκάφη, η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, ζητά την άμεση ίδρυση Λιμενικού Πυροσβεστικού Σταθμού και εγκατάσταση πυροσβεστικού πλοιαρίου στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Το διαχρονικό αυτό αίτημα της ένωσής βασίζεται ουσιαστικά  στα συμβάντα που έχουν εκδηλωθεί στο παρελθόν αλλά και  στο γεγονός ότι το νησί της Κέρκυρας διαθέτει δύο πορθμειακές γραμμές, βάση κρουαζιερόπλοιων, αυξημένο θαλάσσιο τουρισμό, μαρίνες σκαφών και πλοίων που ήδη λειτουργούν, αλλά και νέες που πρόκειται να δημιουργηθούν. Να θυμίσουμε ότι η πυροσβεστική υπηρεσία μόνο τα τελευταία δυο χρόνια χρειάστηκε να παρέμβει σε σοβαρά περιστατικά στη θάλασσα, όπως ήταν η πυρκαγιά στο κρουαζιερόπλοιο «MSC Lyrica» τον Μάρτιο του 2021 στο λιμάνι της Κέρκυρας, η πυρκαγιά στο «Euroferry Olympia» ανοικτά της Ερείκουσας τον Φεβρουάριο του 2022, η φωτιά σε ιστιοπλοϊκό σκάφος στους Παξούς τον Αύγουστο του 2022 και βέβαια το συμβάν στην μαρίνα στις 7 Σεπτεμβρίου.

«Η ίδρυση Λιμενικού Πυροσβεστικού Σταθμού και στελέχωση αυτού με μόνιμο εξειδικευμένο πυροσβεστικό προσωπικό και εξοπλισμό, εκτός της άμεσης επέμβασης σε συμβάντα ενισχύει ακόμα περισσότερο την ασφάλεια στο νησί μας», επισημαίνουν τα μέλη της Ένωσης πυροσβεστών.

Ποια η χρήση του φουσκωτού πυροσβεστικού που έχει ο δήμος;

Κέρκυρα: Λιμενικό πυροσβεστικό σταθμό ζητά η Ένωση Πυροσβεστών- και διευκρινίσεις για το φουσκωτό του δήμου

Παράλληλα η Ένωση Πυροσβεστών  με επιστολή της προς το δήμο κεντρικής Κέρκυρας ζητά να ενημερωθεί για την χρήση φουσκωτού σκάφους, τύπου ATTACK, με πυροσβεστική αντλία, το οποίο απέκτησε ο δήμος μέσω του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας  INTEREG και βρίσκεται ελλιμενισμένο στη μαρίνα στα Γουβιά.

Τα μέλη της Ένωσης ρωτούν:

  • Ποια είναι η χρήση του σκάφους.
  • Εάν έχει επίσημα ενημερωθεί η υπηρεσία για την ύπαρξη του προκειμένου να ενταχθεί στα σχέδια επέμβασης που τηρούνται στην πυροσβεστική.
  • Εάν το συγκεκριμένο φουσκωτό σκάφος λογίζεται στη διάθεση της πολιτικής προστασίας γιατί δεν συνέδραμε στα πρόσφατα συμβάντα  της υπηρεσίας.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, το συγκεκριμένο πλοιάριο δεν πληροί της προϋποθέσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας  και για το λόγο αυτό δεν είναι δυνατόν να συμπεριληφθεί στον επιχειρησιακό της σχεδιασμό. Επίσης και ο δήμος δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει για πυρόσβεση καθώς δεν διαθέτει το ανάλογο εξειδικευμένο προσωπικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος