Κέρκυρα: Λυρική Βαρκαρόλα στη Γαρίτσα

Στον λουσμένο από το φως του Αυγουστιάτικου φεγγαριού όρμο της Γαρίτσας,  πραγματοποιήθηκε χθες (10/8) το βράδυ η Βαρκαρόλα από το δήμο κεντρικής Κέρκυρας και τον Οργανισμό Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων.

Λυρικοί Τραγουδιστές, Κερκυραίοι καλλιτέχνες  πλαισιωμένοι από την μαντολινάτα και διακεκριμένους μουσικούς, πλημμύρισαν με αγαπημένες μελωδίες με θέμα τη θάλασσα, τον όρμο της Γαρίτσας σε μια εκδήλωση που αναβίωσε μετά από 20 ολόκληρα χρόνια. Στη θάλασσα καθ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης έπλεαν αλιευτικά σκάφη αλλά και προσκοπικές βάρκες με αναμμένες δάδες ενώ στο τέλος της συναυλίας, μεγάλος αριθμός βεγγαλικών φώτισαν τον Αυγουστιάτικο ουρανό.

Η φετινή βαρκαρόλα, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Πέτρου Γάλλια, συγκέντρωσε πλήθος Κερκυραίων και επισκεπτών ενώ γιγαντοοθόνες και ηχεία είχαν τοποθετηθεί στην κολώνα Ντούγκλα και στον ΝΑΟΚ για την αναμετάδοση της εκδήλωσης.

Η Βαρκαρόλα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον  εορτασμό του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος που απάλλαξε το νησί από την τουρκική πολιορκία την 11η Αυγούστου του 1716.

Κέρκυρα: Λυρική Βαρκαρόλα στη ΓαρίτσαΚέρκυρα: Λυρική Βαρκαρόλα στη Γαρίτσα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος