Κέρκυρα: Μεγάλες καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις των πληγέντων προβλέπει ο Θ. Γαλιατσάτος

Μεγάλες καθυστερήσεις στην απόδοση των αποζημιώσεων προς τους πληγέντες από την πλημμύρα προβλέπει ο Θόδωρος Γαλιατσάτος, ασκώντας παράλληλα κριτική στην Περιφερειακή αρχή.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν έχει καταρτιστεί ακόμα η πρώτη προϋπόθεση που απαιτείται για την πληρωμή των αποζημιώσεων. Συγκεκριμένα είπε ότι πρέπει να καταρτιστεί ο χάρτης της περιοχής οριοθέτησης της καταστροφής και πάνω σε αυτόν να σημειωθούν τα σημεία όπου υπάρχουν οι ζημιές τόσο σε ιδιωτικές όσο και δημόσιες υποδομές. Αυτός ο χάρτης είναι το προαπαιτούμενο για την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης η οποία θα καθορίσει το ύψος και το ποσοστό επί της ζημιάς των αποζημιώσεων καθώς και ποιες ζημιές ακριβώς αποζημιώνονται κάθε φορά.
Αυτά είναι γνωστά στην ΠΙΝ, τονίζει ο κος Γαλιατσάτος, διότι υπάρχει εμπειρία από σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες και άλλες φυσικές καταστροφές που καταγράφονται κάθε χρόνο σε κάποιο νησί της ΠΙΝ.
Αν δεν εκδοθεί η ΚΥΑ δεν είναι δυνατόν να αρχίσουν οι υπηρεσίες να εξετάζουν φακέλους αιτήσεων, πράγμα που σημαίνει ότι από σήμερα γνωρίζουμε ότι θα υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις στην εκταμίευση των αποζημιώσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος