Κέρκυρα: Μεγάλη εμπλοκή για το εργοστάσιο των απορριμμάτων

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων απασχόλησε το Περιφερειακό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της Παρασκευής, μέσα από την επερώτηση που κατέθεσε ο Θόδωρος Γαλιατσάτος σχετικά με τις καθυστερήσεις στην κατασκευή του εργοστασίου διαχείρισης των απορριμμάτων της Κέρκυρας. Η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα δηλώνει ότι ο ΦΟΣΔΑ οφείλει να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις των δικαστηρίων ύστερα από τις ενστάσεις που έχει καταθέσει μια εταιρεία. Η τελευταία απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου ζητά από το ΦΟΣΔΑ να υποβάλλει αίτημα προς το Εθνικό σύστημα ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) να δώσει τη δυνατότητα στην εταιρεία αυτή να καταθέσει την προσφορά της (αυτήν που δεν μπόρεσε να υποβάλλει ηλεκτρονικά επειδή δεν την είχε αποδεχθεί το σύστημα). Η περιφερειάρχης δηλώνει ότι φυσικά θα το πράξει ο ΦΟΣΔΑ αλλά αμφιβάλλει αν θα γίνει αποδεκτό το αίτημα από τον ΕΣΗΔΗΣ. Επιπλέον υπάρχει ο κίνδυνος αν θα γίνει δεκτό να υποβάλλουν ένσταση οι άλλες εταιρείες. Επομένως είναι πιθανό να οδηγηθούμε σε νέα δημοπράτηση του έργου. Αν πάντως γίνει επαναδημοπράτηση, η κα Κράτσα δηλώνει ότι θα προστεθούν και ορισμένες τεχνικές αλλαγές στη μελέτη.
Παράλληλα τίθεται σε κίνδυνο και η χρηματοδότηση του έργου από την Ε.Ε. γιατί λήγει η προθεσμία. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση, σύμφωνα με την κα Κράτσα, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την παράταση των προθεσμιών.
Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ
Επίσης σε επερώτηση του ο Θόδωρος Γαλιατσάτος έθεσε το θέμα της αμοιβής με 6.000 ευρώ το μήνα του Διευθυντή του ΦΟΣΔΑ που προσελήφθη πρόσφατα. Η κα Κράτσα δηλώνει ότι αυτό το είναι ποσόν της μικτής αμοιβής, καθαρά είναι 3.000 ευρώ αλλά πρόκειται να μειωθεί, όταν ενταχθεί στο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου. Προς το παρόν εξηγεί ότι η αμοιβή είναι μεγάλη διότι απαιτείται πρόσληψη ενός ικανού στελέχους με όρους ελεύθερης αγοράς, προκειμένου να στήσει το μηχανισμό του ΦΟΣΔΑ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος