Κέρκυρα: Οι προτάσεις της Λαικής Συσπείρωσης για τους δασικούς χάρτες

Τη θέση της για τους δασικούς χάρτες της Κέρκυρας δημοσιεύει παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Λαική Συσπείρωση.
Η Λαϊκή Συσπείρωση υποστήριξε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, “πως η γη και η χρήση της, τα δασικά οικοσυστήματα θα πρέπει να είναι κοινωνικά αγαθά και να αποτελούν κοινωνική ιδιοκτησία.

Οι παρατάξεις της πλειοψηφίας που πρόσκεινται στη ΝΔ (Κράτσα – Σπύρου) και στο ΚΙΝΑΛ (Αλεξάκης) αλλά και η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τους να δείξουν πως διαφωνούν, έστω και για τα μάτια του κόσμου, δεν κατάφεραν στο τέλος να κρύψουν την συμφωνία τους στο κύριο ότι δηλ. συμφωνούν πως η γη και η χρήση της είναι εμπόρευμα. Πως αλήθεια να κάμουν και αλλιώς αφού τα κόμματα τους δεν αμφισβητούν την αλλαγή χρήσης της δασικής γης προς όφελος της καπιταλιστικής κερδοφορίας!”

Η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα εξής:
1. Το κράτος με δική του ευθύνη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, που το ίδιο δημιούργησε. Να λάβει όλα τα απαραίτητα διοικητικά μέτρα και με αποκλειστική ευθύνη των υπηρεσιών του να αντιμετωπίσει τις αντιρρήσεις στους δασικούς χάρτες, χωρίς καμιά επιβάρυνση στα λαϊκά στρώματα. Για όλες τις εκτάσεις που ήταν και είναι αγροτικές, να μην αμφισβητηθεί ο αγροτικός χαρακτήρας τους και να αναγνωρισθεί πως κακώς συμπεριλήφθηκαν στις εκτάσεις που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες.
2. Να εξασφαλιστεί παράταση του χρόνου αντιρρήσεων λόγω των δυσκολιών που προκύπτουν από την πανδημία και του γεγονότος ότι αρκετοί ενδιαφερόμενοι είναι μετανάστες στο εξωτερικό.
3. Να μη χρησιμοποιηθούν οι δασικοί χάρτες και γενικότερα η δασική πολιτική ως εργαλείο ομηρίας των λαϊκών στρωμάτων και συγκέντρωσης της γης σε λίγα χέρια σε βάρος των μικροϊδιοκτητών γης.
4. Να μην αναγνωριστούν οι καταπατήσεις των εκμεταλλεύσεων των μεγαλοκατασκευαστών και των λοιπών επιχειρηματικών ομίλων.
5. Να εξασφαλιστεί όλο το αναγκαίο προσωπικό με άμεσες προσλήψεις δασολόγων στη δασική υπηρεσία, τα μέσα και οι πόροι στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων.
6. Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα των εξαιρέσεων από μεγάλες αναδασωτέες από πυρκαγιά εκτάσεις, χωρίς να ευνοηθούν καταπατήσεις, εκχερσώσεις, παράνομες αλλαγές χρήσης, χαρακτήρα και προορισμού εκτάσεων.
7. Η ΠΙΝ αλλά και οι Δήμοι των Ιόνιων Νησιών να αξιοποιήσουν τμήμα του έμψυχου δυναμικού τους ώστε να διευκολύνουν τους συμπολίτες μας σε πρακτικά ζητήματα στη διαδικασία των ενστάσεων κλπ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος