Κέρκυρα: Η παρουσίαση της επένδυσης για τον Ερημίτη

Επένδυση 120 εκατομμυρίων στον Ερημίτη παρουσίασε χθες η NCH Capital με τον Δ/νοντα Σύμβουλο του τμήματος της Ελλάδας Α. Σάντη. Η παρουσίαση επανελήφθη χθες διότι, όπως είπε ο ίδιος, τώρα είναι πιο ολοκληρωμένη και επίσης εκτιμήθηκε ότι πλέον μπορεί να γίνει ενημέρωση σε περισσότερο κόσμο.
Από την παρουσίαση που έγινε στο Επιμελητήριο απουσίαζαν και η Περιφερειακή και η Δημοτική αρχή, παρόντες ήταν η κυρία Μερόπη Υδραίου, ο τ. Βουλευτής της ΝΔ Σ. Γκίκας, εκπρόσωποι της πυροσβεστικής και επιχειρηματίες που είχαν προσκληθεί. Οι προσκλήσεις ήταν ονομαστικές και υπήρχε έλεγχος στην είσοδο.
Η εταιρεία παρουσίασε τη μακέτα και το επενδυτικό της πρόγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει τρεις οικιστικές ζώνες και μια μαρίνα 60 σκαφών. Οι δύο οικιστικές ζώνες θα αποτελούνται από πολυτελείς κατοικίες οι οποίες θα πωληθούν και η τρίτη – που βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο κοντά στον ανεμόμυλο – θα περιλαμβάνει το ξενοδοχείο 90 δωματίων, το οποίο θα μείνει στην ιδιοκτησία της εταιρείας αλλά θα έχει το όνομα κάποιας γνωστής εταιρείας, με τη μέθοδο franchise.

Την μελέτη, την αδειοδότηση και τη μελέτη εφαρμογής των κατασκευών ενέθεσαν στο αρχιτεκτονικό γραφείο «Αλέξανδρος Τομπάζης». Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του γραφείου κα Πλατανιώτη ήδη έχει εκπονηθεί η πολεοδομική μελέτη, έχει εγκριθεί από τα συναρμόδια υπουργεία και έχει εκδοθεί η ΚΥΑ έγκρισης της, μαζί με τη χωροθέτηση της μαρίνας. Παράλληλα έχουν εγκριθεί όλοι οι περιβαλλοντικοί όροι για τη μονάδα αφαλάτωσης που θα υδροδοτεί τις εγκαταστάσεις. Όπως διευκρίνισε η αρχιτέκτονας σκοπός της εταιρείας είναι να αδειοδοτηθεί το σύνολο της επένδυσης σε μία μόνον άδεια. Η κα Πλατανιώτη εκτιμά ότι θα απαιτηθούν λιγότερες υπογραφές, από τις 2.500 που είχαν εξασφαλίσει για την κατασκευή του Costa Navarino, τη μελέτη και αδειοδότηση του οποίου είχε αναλάβει το ίδιο γραφείο.

Η υλοποίηση του σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια, όπως είπε ο κος Σάντης.
Επίσης στην ομιλία του ο κος Σάντης υπογράμμισε ότι η εταιρεία θα προβάλλει την επένδυση της βασιζόμενη στην ομορφιά του τοπίου και την οικολογική αντιμετώπιση της λειτουργίας του. Για το λόγο αυτό δεν θα καλυφθεί ούτε το 10% των 500 στρεμμάτων, που η νομοθεσία δίνει για τις ιδιωτικές δασικές εκτάσεις. Βέβαια σε αυτό τον περιορισμό συμβάλλει η διαμόρφωση του εδάφους. Οι πολυτελείς βίλες με ατομική πισίνα, θα είναι αραιοκτισμένες και το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι το πράσινο. Επίσης, εσωτερικά στο οικόπεδο η κυκλοφορία θα γίνεται με ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Θα αναβαθμιστούν τα μονοπάτια και θα διαμορφωθούν αντιπυρικές ζώνες. Ο ανεμόμυλος θα αναδειχθεί ως σημείο πολιτιστικής αναφοράς.
Οι τιμές πώλησης κατά συνέπεια, ανεβαίνουν πολύ γι αυτό η εταιρεία στοχεύει σε αγοραστές με υψηλά εισοδήματα.

Ερωτώμενος απο την κυρία Υδραίου για πιθανά αντισταθμιστικά οφέλη προς το Δήμο απάντησε, πως σχολιάζοντας ταυτόχρονα και την απουσία των τοπικών αρχόντων, ότι οποιαδήποτε συζήτηση για ανταποδοτικά προς την τοπική κοινωνία προϋποθέτει συνομιλητή, που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.
Απαντώντας σε ερώτηση του Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ Σ. Αδάμ είπε ότι η κύρια πηγή υδροδότησης θα είναι η μονάδα αφαλάτωσης που θα κατασκευάσουν οι ίδιοι και έχουν ήδη εξασφαλίσει τους περιβαλλοντικούς όρους και δευτερευόντως η ΔΕΥΑΚ.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σ. Χονδρογιάννης δήλωσε την πλήρη υποστήριξη του Επιμελητηρίου στην επένδυση.
Ο Σ. Γκίκας δήλωσε την στήριξη του επίσης με την προϋπόθεση όμως ότι «αν γίνει σαν το Μπαρμπάτι δεν θα σας στηρίξουμε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος