Κέρκυρα: Περιφέρεια και Δήμος Ν. Κέρκυρας για την πολεοδόμηση του Κάβου

Σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, προκειμένου να υλοποιηθεί η πολεοδόμηση του Κάβου και του δρόμου παράκαμψής του.

Ο Αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Ιωάννου τόνισε ότι πρόκειται για μια κατ’ εξοχήν τουριστική περιοχή που όφειλε να έχει πολεοδομηθεί εδώ και χρόνια αφού οι πρώτες συζητήσεις είχαν ξεκινήσει από τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ήδη υπάρχει το αντίστοιχο ενδιαφέρον από τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας και η συμπαράσταση της Περιφέρειας προκειμένου οι διαδικασίες να προχωρήσουν γοργά. Προχθές πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του ιδίου, του Δημάρχου Νότιας Κέρκυρας Κώστα Λέσση, της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου και του Διευθυντή Χωροταξικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας.

Οι τεχνικές διευθύνσεις του Δήμου και της Περιφέρειας ΙΝ προσπαθούν να ανασυστήσουν τους φακέλους του πολεοδομικού σχεδίου ενώ εξετάζεται και η οικονομική συνδρομή της πρώτης, αν ο Δήμος δεν μπορέσει να καλύψει το σύνολο του οικονομικού κόστους και των τεχνικών διαδικασιών της πολεοδόμησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος