Κέρκυρα: “Τεράστια περιβαλλοντική υποβάθμιση του Τεμπλονίου” καταγγέλλει η ΑΝΑΣΑ

Array

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο το Σάββατο και την Κυριακή 23 και 24 Ιουλίου, με τηλεδιάσκεψη. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ζητήματα της νησιωτικής πολιτικής, της αντιπυρικής προστασίας και το νέο ΕΣΠΑ.
Ένα σημαντικό θέμα αναδεικνύει η ερώτηση της παράταξης ΑΝΑΣΑ. Αφορά την “τεράστια περιβαλλοντική υποβάθμιση του Τεμπλονίου”, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Η παράταξη βασίζεται στις πρόσφατα δημοσιευμένες φωτογραφίες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τεμπλονίου μέσα από τις οποίες φαίνεται η «τραγική εικόνα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στο Τεμπλόνι».

Στην ερώτηση επίσης υποστηρίζεται ότι “όχι μόνο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ η εξυγίανση του χώρου, ότι παραμένουν άθαφτα τα δέματα αλλά δεν έχουν δημοσιευτεί τα αποτελέσματα της έρευνας του Δημόκριτου για τη μόλυνση στην περιοχή”.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ο επικεφαλής της παράταξης Θόδωρος Γαλιατσάτος υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καμία ενημέρωση και για την πορεία του διαγωνισμού για την κατασκευή του εργοστασίουόχι μόνο δεν έγινε καμία αποκατάσταση στο χώρο, έργο που θεωρητικά ξεκίνησε το 2019, ούτε καν το μισογκρεμισμένο περιμετρικά τοιχίο του κυττάρου Γ δεν έχει αποκατασταθεί. Τα δέματα παραμένουν στον χώρο χωρίς καμία πλέον αδειοδότηση… Ανέρχονται δε στις 80 000. Κατά περίεργο τρόπο το Β κύτταρο συνεχώς αυξάνει σε όγκο κατά την στιγμή που υποτίθεται πως γίνεται μεταφορά του συνόλου των απορριμμάτων. Η ανακύκλωση παραμένει σε πολύ χαμηλά ποσοστά της τάξης του 5% περίπου… Όσο για εκείνο το περιβόητο και παρωχημένο εργοστάσιο τα αποτελέσματα είναι γνωστά…»

Επερωτάται η περιφερειάρχης:
• Για ποιο λόγο οδηγείται και αφήνεται η κατάσταση στο Τεμπλόνι σε τέτοια τραγική εξέλιξη;
• Γιατί δεν έχουν δοθεί ακόμη στην δημοσιότητα τα στοιχεία μετρήσεων από τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ;
• Υπάρχει χρονοδιάγραμμα περιβαλλοντικής αποκατάστασης;
• Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του εργοστασίου;
• Ποια μέτρα θα λάβετε ως ΦΟΔΣΑ για την προώθηση της ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή;

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος