Κέρκυρα: Σε ετοιμότητα η Π.Υ. ενόψει της αντιπυρικής περιόδου (audio)

Αντιμέτωποι  με τσουχτερά πρόστιμα θα βρεθούν όσοι αποφασίσουν να βάλουν φωτιά στην ύπαιθρο μετά την 1η Μαϊού, που ξεκινάει και η αντιπυρική περίοδος”, όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα Ιόνια Νησιά, Ν. Ρουμελιώτης.

Κέρκυρα: Σε ετοιμότητα η Π.Υ. ενόψει της αντιπυρικής περιόδου  (audio)Η υπηρεσία”, είπε, “βρίσκεται σε καλή επιχειρησιακή ετοιμότητα, διαθέτει  εμπειρότατο προσωπικό αλλά και τον απαιτούμενο στόλο οχημάτων ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να ενισχυθεί και με εποχικούς υπάλληλους”. Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή, αρχές Ιουνίου θα βρίσκονται στην Κέρκυρα τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου PZL, τα οποία συνδράμουν την πυροσβεστική υπηρεσία στις μεγάλες πυρκαγιές ή στις φωτιές στα δύσβατα σημεία του νησιού.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα γίνονται συνεχώς περιπολίες σε όλες τις περιοχές της Κέρκυρας από πυροσβέστες και εθελοντές, οι οποίοι  σε πολλές περιπτώσεις επανδρώνουν και τα πυροφυλάκια στην περιφέρεια του νησιού. Μάλιστα ο ρόλος των εθελοντών, όπως είπε ο κος Ρουμελιώτης, είναι σημαντικός στην πρόληψη των πυρκαγιών, όπως επίσης μεγάλη βοήθεια στο έργο της πυροσβεστικής παρέχουν και οι πρόεδροι των τοπικών ενοτήτων του νησιού. Τέλος ο διοικητής της Π.Υ. στα Ιόνια Νησιά δήλωσε, ότι κλιμάκια της υπηρεσίας εντοπίζουν τα εξαιρετικά δύσβατα σημεία της Κέρκυρας και τα αποτελέσματα των ερευνών τους τα κοινοποιούν στους εκπροσώπους του Α΄και Β΄βαθμού της αυτοδιοίκησης, προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις και να είναι εύκολη η μετάβαση των πυροσβεστικών οχημάτων, σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές στο νησί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος