Κέρκυρα: Στην Μονή Πλατυτέρας οι εκδηλώσεις μνήμης για τον Ιωάννη Καποδίστρια

Συνεχίζεται και φέτος η σειρά εκδηλώσεων για τη ζωή και το έργο του Α΄ Κυβερνήτη, Ιωάννη Καποδίστρια, οι οποίες έχουν ξεκινήσει από το 2004 με τη σύμπραξη της Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας, του Κέντρου UNESCO Ιονίου σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, το Φλαγγίνειο Πολιτιστικό Κέντρο και την Ένωση Χορωδιών Κέρκυρας.

Οι εκδηλώσεις φέτος εντάσσονται στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και θα ξεκινήσουν στις 15 Σεπτεμβρίου στην Ι. Μονή Πλατυτέρας όπου βρίσκεται και ο τάφος του Ι. Καποδίστρια. Η  εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία με θέμα «Ο Ιωάννης Καποδίστριας ως προσωπικότητα, ως ηθική και πνευματική οντότητα, από τον ιστορικό ερευνητή Γιώργο Σκλαβούνο. Παράλληλα θα παρουσιαστεί έκθεση ζωγραφικής η οποία θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30/9.

Στην ίδια εκδήλωση θα παρουσιαστεί η Ωδή στον Ιωάννη Καποδίστρια σε πρώτη εκτέλεση από τον Κερκυραίο  βαρύτονο Παντελή Κοντό, συνοδευόμενο από κουιντέτο χάλκινων  πνευστών. Για την Ωδή,  και την μουσική της θα μιλήσει ο συνθέτης και μαέστρος  Σπύρος  Ρουβάς.  Στις 26 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Κυριακή και ώρα 7 το απόγευμα θα γίνει ανοιχτή εκδήλωση- συζήτηση με θέμα «Πώς  τιμάμε το 21 στην Πράξη, πώς τιμάμε τον Καποδίστρια».

Την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, στις 10 το πρωί, θα γίνει το    καθιερωμένο Μνημόσυνο στον Κυβερνήτη, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών κα Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, με την συμμετοχή αντιπροσωπειών από τα σχολεία της πόλης, καθώς και των επισήμων. Την ημέρα αυτή δολοφονήθηκε ο κυβερνήτης στο Ναύπλιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος