Κέρκυρα: Στο ταμείο Ανάκαμψης το έργο των φραγμάτων

Στις χρηματοδοτήσεις από το ταμείο Ανάκαμψης εντάσσεται το έργο των φραγμάτων σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας.

Ο βουλευτής είχε χθες συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, με μοναδικό αντικείμενο συζήτησης το Έργο Ύδρευσης της Νήσου Κέρκυρας. Ο Υπουργός ανακοίνωσε στον κ. Γκίκα ότι τα έργα της Β΄ και Γ΄ φάσης, που περιλαμβάνουν την κατασκευή των Φραγμάτων Μελισσουδίου και Καλαμιώτισσας, προϋπολογισμού 250 εκατ. €, εντάχθηκαν και επίσημα στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και θα χρηματοδοτηθούν συνεπώς από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Επιπλέον, προκειμένου να εκτελεστούν τα έργα μέσω ΣΔΙΤ, όπως έχει προγραμματιστεί, τις επόμενες ημέρες το έργο θα περάσει από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ. Το έργο θα παραχωρηθεί στον ανάδοχο για 30 χρόνια, εκ των οποίων τρία χρόνια υπολογίζονται ως κατασκευαστική περίοδος και 27 χρόνια ως περίοδος λειτουργίας και συντήρησης της υποδομής.

Σε ότι αφορά στο έργο κατασκευής της Εγκατάστασης Αποσκλήρυνσης Νερού (ΕΑΝ) Χρυσηίδας και τα συνοδά έργα, προϋπολογισμού 29,1 εκατ. €, ο κ. Καραμανλής ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι υπάρχει ήδη προσωρινός ανάδοχος και η διαδικασία εξελίσσεται κανονικά.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κου Γκίκα ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής αναμένεται να επισκεφθεί την Κέρκυρα στο αμέσως προσεχές διάστημα, προκειμένου να επισκεφτεί και τις περιοχές που θα πραγματοποιηθούν τα μεγάλα έργα ύδρευσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος