Κέρκυρα: Ξαναλειτουργούν τα περίπτερα ενημέρωσης τουριστών

Μετά από σειρά ετών τέθηκαν ξανά σε λειτουργία τα Περίπτερα Πληροφοριών και Ενημέρωσης Τουριστών στο Σαρόκο και στην είσοδο του Παλιού Φρουρίου (Καρβουνιάρης) από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων. Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Βαρούχας ευχαρίστησε την Υπηρεσία Καθημερινότητας για την εκτέλεση απαραίτητων για την επαναλειτουργία των περιπτέρων εργασιών. Για την λειτουργία αυτή απαιτήθηκε εκτεταμένη συντήρηση των κτηρίων ενώ υπήρξε μέριμνα τοποθέτησης και καινούριων πινακίδων.
Το Τουριστικό περίπτερο που βρίσκεται στην πλατεία Σαρόκο ξεκινά σήμερα και λειτουργεί με υπάλληλο του Δήμου ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα την ενημέρωση αναλαμβάνουν εθελοντές ξεναγοί μετά από συνεργασία της αρμόδιας Αντιδημαρχίας με τον Σύνδεσμο Ξεναγών.
Ο κος Βαρούχας επισημαίνει ότι η ύπαρξη τέτοιων περιπτέρων είναι μεν επιβεβλημένη, δεν είναι όμως αρκετή στην σύγχρονη εποχή της γρήγορης διάχυσης πληροφοριών. Για το σκοπό αυτό, παράλληλα με την λειτουργία των ενημερωτικών περιπτέρων έχει εκπονηθεί και βρίσκεται σε εκτέλεση σχέδιο δημιουργίας και λειτουργίας ειδικών αυτοκόλλητων κωδικών ενημέρωσης μέσω κινητού (QR Codes) τα οποία θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης, στις πύλες εισόδου στο νησί μας καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς προκειμένου εύκολα, σύγχρονα και άμεσα να μπορούν οι επισκέπτες του νησιού να λαμβάνουν τις πληροφορίες που επιθυμούν. Παράλληλα, σε συνεργασία με την αρμόδια αντιδημαρχία που έχει αναλάβει την δημιουργία της νέας ιστοσελίδας του Δήμου, έχει μελετηθεί και σχεδιαστεί ειδική υποενότητα τουριστικού ενδιαφέροντος με πλήρες περιεχόμενο. Σημειώνεται ότι η εν λόγω ιστοσελίδα θα παραδοθεί εντός των ερχόμενων ημερών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος