Λεων. Ρουμπάτης: Έχουμε πει σε όλους τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουμε

Γραπτή απάντηση στα όσα λέγονται για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου της Κέρκυρας, με αφορμή τις παραιτήσεις γιατρών και την έλευση του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, εξέδωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου της Κέρκυρας, Λεωνίδας Ρουμπάτης ενώ η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων έδωσε στοιχεία που αφορούν τη χρηματοδότηση αναγκών του ιδρύματος.

Ο κ. Ρουμπάτης καταγράφει μια μεγάλη σειρά αιτημάτων της Διοίκησης του Νοσοκομείου προς την 6η ΥΠΕ  για την πρόσληψη μόνιμου και επικουρικού προσωπικού, τονίζει ότι η ευρεθείσα λύση των μετακινήσεων ιατρών, από όμορα Νοσοκομεία, είναι μεν απαραίτητη και καλοδεχούμενη, πλην όμως, δεν επιλύει, μακροπρόθεσμα, το πρόβλημα των κενών. Την χαρακτηρίζει ως πυροσβεστική και τονίζει ότι το Νοσοκομείο της Κέρκυρας, σε αντίστοιχες περιστάσεις, συνέδραμε άλλα Νοσοκομεία, όπως αυτό της Λευκάδας, Κεφαλλονιάς και Βέροιας.

Όπως σημειώνει, η  παρούσα Διοίκηση θα επιδιώξει την “δια ζώσης” αναλυτική αναφορά όλων των τεκταινόμενων στον πολύπαθο χώρο της Δημόσιας Υγείας του Νησιού, σε κεντρικό επίπεδο στο Υπουργείο Υγείας, αν και κάτι τέτοιο δεν θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Χαρακτηρίζει επιβαρυντική τη συνένωση των δύο παθολογικών κλινικών και την ανάπτυξη αυτοτελούς ΤΕΠ χωρίς την οργανική κάλυψη των θέσεων ενώ θυμίζει την επιτυχή κάλυψη της πανδημίας και του εμβολιαστικού προγράμματος από το Νοσοκομείο.

Περιφερειάρχης

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα -Τσαγκαροπούλου, από την πλευρά της, ανέφερε ότι η ΠΙΝ πρότεινε λύσεις στο Υπουργείο Υγείας και συμβάλλει στην αντιμετώπιση των ελλείψεων και των κρίσεων, χαρακτηρίζει ανεδαφικές τις προτάσεις για καταβολή επιδόματος στους μόνιμους ιατρούς, καθώς  αυτό απαγορεύεται από την κείμενη νομοθεσία ενώ θυμίζει ότι η Περιφέρεια διέθεσε πάνω από 11 εκατ. € από το ΕΣΠΑ 2014-20 προκειμένου να καλυφθεί το κόστος των προσωρινών προσλήψεων επικουρικού ιατρικού και λοιπού προσωπικού. Η Περιφέρεια διαθέσει πάνω από 280.000 € (από το 2021 μέχρι σήμερα) για την καταβολή του πρόσθετου μηνιαίου επιδόματος 350 € για τους επικουρικούς γιατρούς μόνο στις δομές της Κέρκυρας ενώ προσελήφθησαν 369 εργαζόμενοι σε όλα τα Ιόνια Νησιά με τους 29 εξ αυτών να αφορούν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος