Με τους υγειονομικούς της Κέρκυρας συναντήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αυλωνίτης

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και η κατάσταση στο ΕΣΥ στο νομό προκαλούν πολύ μεγάλη ανησυχία, όπως προκύπτει και από την τοποθέτηση των φορέων της υγείας στο νομό, σε σύσκεψη που προσκάλεσε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αυλωνίτης.

Οι φορείς που προσκλήθηκαν έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τη σημαντική επιτάχυνση της διασποράς του ιού στην Κέρκυρα και την δραματική εκτόξευση των εισαγωγών στο Νοσοκομείο του νησιού.  Η δημόσια υγεία είναι φανερό ότι βάλλεται από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση, μεσούσης της πανδημίας, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο οποίος κατέθεσε την εντονότατη ανησυχία του για την κατάσταση στην Κέρκυρα. «Τόσο τα στοιχεία που παίρνουμε από το Παρατηρητήριο covid όσο και αυτά που μας παρουσιάσατε σήμερα, μας κάνουν να ανησυχούμε. Ανησυχώ πολύ κι εγώ και το κόμμα μου και πρέπει να ανησυχούμε όλοι ως κοινωνία. Θα έπρεπε ο Διοικητής του Νοσοκομείου να μας ενημερώνει καθημερινά για τα κρούσματα και την κατάσταση στο Νοσοκομείο μας”.  Στη συνάντηση που συντόνισε ο επικεφαλής της Νομαρχιακής του κόμματος στο νησί, Χρήστος Μωραΐτης, παραβρέθηκαν ο πρώην Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο περιφερειακός σύμβουλος Τηλέμαχος Γαβαλάς, ενώ από τους υγειονομικούς φορείς ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, Δημήτρης Καλούδης, ο πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ, Πέτρος Αργίτης, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας, Αλέξανδρος Σταματάκος, ο Γραμματέας, Περικλής Ραράκος και η Ταμίας Ελένη Παγκράτη, η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, Ντίνα Ιωάννου, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, Ευγένιος Ραψομανίκης και ο πρόεδρος των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας, Χρήστος Κυπριώτης.

Οι απόψεις των υγειονομικών

Τη μετατροπή του ΓΝΝ Κέρκυρας ουσιαστικά σε νοσοκομείο μιας νόσου, με αναστολή της λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και της πνευμονολογικής Κλινικής επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ, Πέτρος Αργίτης.  Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Δημήτρης Καλούδης, άσκησε δριμεία κριτική στη διοίκηση του Νοσοκομείου υπογραμμίζοντας ότι ουδέποτε ενημέρωσε τον Σύλλογο για την κατάσταση ή είχε συνάντηση με τα μέλη του.

Τα εξωτερικά ιατρεία κλειστά στο μοναδικό Νοσοκομείο του νομού ενώ η υποστελέχωση προκαλεί τεράστια προβλήματα και το προσωπικό βρίσκεται προ της κατάρρευσης, τόνισε η πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσηλευτικό κατάστημα Ντίνα Ιωάννου. Το πλωτό ασθενοφόρο δεν έχει αποσαφηνιστεί με ποιο προσωπικό και πως θα τεθεί σε λειτουργία, επισήμανε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, Χρήστος Κυπριώτης. Για πλήρη αποτυχία του Mega Εμβολιαστικού Κέντρου στο νησί έκανε λόγο ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Σταματάκος.

Για δραματική κατάσταση στο χώρο της υγείας στην Κέρκυρα έκανε λόγο ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ευγένιος Ραψομανίκης, προσθέτοντας ότι η ιχνηλάτηση δεν γίνεται σωστά.

Η ίδια κατάσταση και στα υπόλοιπα νησιά

Η κατάσταση στο ΕΣΥ δεν είναι κακή μόνο στην Κέρκυρα αλλά σε όλα τα Επτάνησα, τόνισε ο πρώην περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος τονίζοντας ότι στη Λευκάδα, αν και το νοσοκομείο είναι καινούριο και είχε εξαιρετική υποδομή, δεν λειτουργεί καμία κλίνη ΜΕΘ επειδή ο εξοπλισμός εστάλη πέρσι στην Πάτρα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στη  Κεφαλονιά με το νοσοκομείο να μην έχει ούτε έναν παθολόγο!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος