Π.Δ Εκπαίδευσης: Εξαιρετικό το ειδικό σχολείο στις Βελονάδες – Θα λειτουργήσει το σχολικό κέντρο στα Βραγανιώτικα

Θετικές ήταν οι εντυπώσεις του Περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης από την επίσκεψη του στη Βόρεια Κέρκυρα και τα έργα που έχει ετοιμάσει ο Δήμος στα σχολεία. Ιδιαίτερα τονίζει τη δουλειά που έχει γίνει στο σχολείο των Βελονάδων όπου θα στεγαστεί το β’ ειδικό δημοτικό σχολείο της Κέρκυρας.
Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 22 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας μεταξύ του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πέτρου Αγγελόπουλου, της νέας Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας Δέσποινας Σαββίδου και του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη, παρουσία της Αντιδημάρχου Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος Σπυριδούλας Κόκκαλη και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Παπαδάτου.
Στη συνάντηση συζητήθηκε σειρά θεμάτων που σχετίζονται με τις σχολικές κτηριακές υποδομές, τις παρεμβάσεις και την πορεία των εργασιών επισκευής και αναβάθμισης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας καθώς και λειτουργικά ζητήματα των σχολείων.
Με τη σειρά τους, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης και η νέα Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συνεχάρησαν τον κ. Μαχειμάρη για την οργάνωση και την ολοκλήρωση των εργασιών της εξαιρετικής αποκατάστασης του κτηρίου που θα στεγάζει το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας, δίνοντας έτσι την καλύτερη λύση σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα των παιδιών του Ειδικού Σχολείου. Αποτελούσε πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας η μεταστέγαση του 2ου Ειδικού Σχολείου σε αυτόνομο κτήριο.

Ο Περιφερειακός διευθυντής Πέτρος Αγγελόπουλος ερωτώμενος, σήμερα στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, αν θα λειτουργήσει φέτος το καινούργιο σχολικό κέντρο στη Νότια Κέρκυρα, στα Βραγανιώτικα, είπε ότι αναμένεται μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου να μεταφερθούν εκεί τα σχολεία που προβλέπεται. Όμως, όπως τονίζει, πρέπει να κατασκευαστεί ο κόμβος που θα συνδέει το σχολείο με την Εθνική Λευκίμμης για λόγους ασφαλείας των παιδιών και των γονέων τους που θα μεταφέρουν εκεί τα με αυτοκίνητα τα παιδιά τους. Μέχρι όμως να κατασκευαστεί ο κόμβος έχει κληθεί η αστυνομία να ρυθμίζει την κυκλοφορία τουλάχιστον στην αρχή της λειτουργίας του νέου σχολείου .

Σύμφωνα με τον κο Αγγελόπουλο, το θέμα των καθαριστριών θα λυθεί με παρόμοιο τρόπο με την περσινή χρονιά. Θα προσληφθούν δηλαδή οι καθαρίστριες με 3ωρη απασχόληση και στη συνέχεια οι Δήμοι θα πληρώσουν το υπόλοιπο του μισθού τους και η απασχόληση θα γίνει 6ωρη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος