Παραιτήθηκαν πέντε από την ομάδα Μαχειμάρη – απόρρητη αλληλογραφία με ΕΛ.ΑΣ.

Την ανερξαρτητοποίησή τους από τον συνδυασμό του Γιώργου Μαχειμάρη, ανακοίνωσαν πέντε δημοτικοί σύμβουλοι, στον απόηχο της έντασης που υπήρξε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας που συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα για τον Ερημίτη.

Πρόκειται για τον πρόεδρο του Δημοτιού Συμβουλίου Κώστα Γρηγορόπουλο, τους Αντιδημάρχους Σταμάτη Πουλιάση και Ανδρέα Σαούλο καθώς και τις δημοτικές συμβούλους ελευθερία Μαλάτου και Μαριετίνα Μπακόλα Λάσκου. Οι πέντε κατηγορούν τον Δήμαρχο για ξεπερασμένες πρακτικές παλαιών ετών.

Ο κ. Γρηγορόπουλος, με τον οποίο επικοινωνήσαμε, ανέφερε ότι αποτελεί απόφαση των πέντε να μην προχωρήσουν σε περαιτέρω δηλώσεις αλλά να μείνουν στα όσα αναφέρουν στην επιστολή τους.

Η επιστολή 

Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης των πέντε έχει ως εξής:

«Με την παρούσα επιστολή σας  γνωστοποιούμε ότι δηλώνουμε την παραίτησή μας από οποιαδήποτε θέση ευθύνης μας έχετε αναθέσει εσείς και το δημοτικό μας συμβούλιο.Επίσης δηλώνουμε την ανεξαρτητοποιήσή μας από τη δημοτική ομάδα.

Η απόφασή μας είναι αποτέλεσμα της συγκεντρωτικής λειτουργίας και μοντέλου που επιθυμείτε για την λειτουργία του Δήμου μας και του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Πρακτικές ξεπερασμένες παλαιών εποχών δεν μπορούν να τύχουν συναίνεσης μας . Συνεχίζουμε και αγωνιζόμαστε δίπλα στο Δημότη για τον Δημότη»

Υπογράφουν:
Κώστας Γρηγορόπουλος (Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου),
Μαλάτου Ελευθερία,
Μπακόλα Λιάσκου Μαριετίνα,
Πουλιάσης Σταμάτης  (Αντιδήμαρχος Οικονομικών)
Σαούλος Ανδρέας ( Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ποιότητας Ζωής, Μηχανολογικού Εξοπλισμού, Φωτισμού, Πρωτογενούς Τομέα, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας)

Παραιτήθηκαν πέντε από την ομάδα Μαχειμάρη – απόρρητη αλληλογραφία με ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα ήλθε στο φως της δημοσιότητας (startmediacorfu.gr) η απόρρητη – όπως χαρακτηρίζεται – επιστολή του Αστυνομικού Διευθυντή Κέρκυρας Μάνθου Γιαννούλη προς τον Κώστα Γρηγoρόπουλο με ημερομηνία 1η Φεβρουαρίου, με την οποία μεταφέρονται πληροφορίες περί εκτιμώμενων επεισοδίων  στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας και τονίζεται η δυνατότητα παροχής αστυνομικής προστασίας της συνεδρίασης και των εγκαταστάσεων του σχολικού κέντρου που θα τη φιλοξενούσε.

Με πρωτοκολλημένη απάντησή του, ο κ. Γρηγορόπουλος, την ημέρα της συνεδρίασης, κάνει αποδεκτή τη διακριτική αστυνομική παρουσία προκειμένου να προστατευθεί τόσο η ελεύθερη βούληση των δημοτικών συμβούλων όσο και η δημόσια περιουσία.

Παραιτήθηκαν πέντε από την ομάδα Μαχειμάρη – απόρρητη αλληλογραφία με ΕΛ.ΑΣ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος