Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας: Μόνο τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα θα μπορούν να κάνουν PCR με μειωμένη τιμή

Αλλαγές θα δουν οι πολίτες στα pcr test που γίνονται στην ελεύθερη αγορά ύστερα από την απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου να θέσει νέο πλαφόν στην τιμή. Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται η νέα ΚΥΑ, όπως δήλωσε σε αθηναϊκά MME ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.

Η νέα ΚΥΑ αναμένεται να προβλέπει τιμή κάτω των 50 ευρώ. Σήμερα ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Κέρκυρας και μικροβιολόγος Δημήτρης Καλούδης, μιλώντας στην ΕΡΤ ΚΕΡΚΥΡΑΣ δηλώνει ότι ο ίδιος πιθανόν να σταματήσει να κάνει PCR στο δικό του ιατρείο αν μειωθεί η τιμή κάτω των 60 ευρώ που είναι σήμερα διότι δεν “βγαίνει οικονομικά”.

Εκτιμά ότι το ίδιο θα κάνουν και άλλοι που διαθέτουν μικρά μικροβιολογικά εργαστήρια και θα απομείνουν στην ελεύθερη αγορά μόνο οι μεγάλες εταιρείες που έχουν τη δυνατότητα διαφορετικών συμφωνιών με τις εταιρείες από τις οποίες προμηθεύονται τα αντιδραστήρια.

Σημειώνουμε ότι, στην Κέρκυρα, μόνο στα ιδιωτικά εργαστήρια μπορεί κάποιος να υποβληθεί σε μοριακό τεστ δεδομένου ότι στο νοσοκομείο δεν επιτρέπεται παρά μόνο για τους νοσηλευόμενους ασθενείς.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αλέξανδρος Σταματάκος διαπιστώνει επάρκεια στην αγορά των rapid test. Σε ότι αφορά την τιμή των rapid δηλώνει ότι αυτή διαμορφώνεται από την ελεύθερη αγορά. Το μόνο που μπορεί να κάνει ο φαρμακευτικός σύλλογος είναι, όπως είπε, να απευθύνει έκκληση προς τα μέλη του ώστε να προμηθεύονται εγκεκριμένα test και από αξιόπιστους προμηθευτές.

Παράλληλα σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων αυτό που εκτιμά είναι ότι τώρα βλέπουμε μόνο “την κορυφή του παγόβουνου” και πρέπει να περιμένουμε πολύ περισσότερα κρούσματα. Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλλόγου επίσης δηλώνει ότι τα κρούσματα δεν είναι απαραίτητα με τη μετάλλαξη όμικρον αλλά και από τη Δέλτα που δημιουργεί πιο βαριά νόσηση στον ασθενή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος