Στην Κέρκυρα ο Γ. Βαρουφάκης – Κριτική στην κυβέρνηση για τις καθαρίστριες του νοσοκομείου

Περιοδεία στις δομές υγείας της Κέρκυρας έκανε σήμερα Τετάρτη 30/3 ο Γραμματέας του ΜεΡΑ 25 Γ. Βαρουφάκης,  ο οποίος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΕΣΥ.

O Γ. Βαρουφάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης αλλά και του διοικητή του νοσοκομείου Κέρκυρας για “επιχείρηση απόλυσης των συμβασιούχων καθαριστριών”, την ώρα που έχει κατατεθεί τροπολογία για παράταση των συμβάσεών τους. Όπως ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης, η διοίκηση του νοσοκομείου ενέκρινε χθες την κατακύρωση διαγωνισμού για την καθαριότητα σε ιδιώτη εργολάβο, με τις συμβάσεις των καθαριστριών να λήγουν τυπικά σήμερα. Στην βουλή αναμένεται να περάσει τροπολογία που παρατείνει τις συμβάσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου.

“Η παρουσία μας στην επόμενη Βουλή, που είναι σίγουρη για μας, ανεβάζει τον πήχη της αυτοδυναμίας για τον κ. Μητσοτάκη και φέρνει την ανάγκη στην τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού να συγκυβερνήσει με το ΣΥΡΙΖΑ και με το ΚΙΝΑΛ. Εμείς είμαστε εδώ για να τους χαλάσουμε τα σχέδια”, είπε ο Γραμματέας του ΜεΡΑ 25, ενώ αναφερόμενος στην ομιλία του Ουκρανού προέδρου στο κοινοβούλιο, είπε:  “… Επειδή τιμούμε τον αγώνα του Ουκρανικού λαού, θα παραβρεθούμε με ένα βουλευτή ή βουλεύτρια στη Βουλή στην ομιλία Ζελένσκι. Αλλά δεν θα αφήσουμε τον κ. Τασούλα και τον κ. Μητσοτάκη να μετατρέψει την παρουσία του κ. Ζελένσκι στη Βουλή σε φιέστα. Επειδή τιμούμε τον αγώνα του Ουκρανικού λαού θα συμμετάσχουμε στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή και συμβολικά με έναν βουλευτή ή βουλεύτρια μέσα στο Κοινοβούλιο”.

Αναφορικά με την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο Γ. Βαρουφάκης τόνισε: “… Ισπανία και Πορτογαλία δεν πέτυχαν κάτι περισσότερο από ό,τι είχαν ήδη προαναγγείλει και θα μπορούσε να το κάνει και ο κ. Μητσοτάκης μέσα στο πλαίσιο παραγωγής και διανομής ενέργειας… Είναι επιλογή του κ. Μητσοτάκη η αισχροκέρδια των ολιγαρχών και κρύβεται πίσω από τη Σύνοδο κορυφής”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος