Κως: Άκαρπες οι προσπάθειες για εξεύρεση λύσης στο θέμα του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής προσφύγων

Με έντονες αντιπαραθέσεις και βαρείς χαρακτηρισμούς από ομάδα πολιτών προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ Ηλία Καματερό, Νεκτάριο Σαντορινιό και Δημήτρη Γάκη, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Κω, η συνάντηση για το προσφυγικό.
Σημειώνεται ότι τη συνάντηση συγκάλεσε η Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Δωδεκανήσου, σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί λύση στο θέμα του χώρου καταγραφής – φιλοξενίας προσφύγων.
Ο δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης έθεσε ως όρο πρώτα ν’ αλλάξει η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το Λινοπότι, να διαγραφεί δηλαδή η ονομασία Hot Spot και να εξασφαλισθεί ότι ο νέος χώρος θα είναι 24 ωρών και μετά να βάλουν κάτω τα τοπογραφικά για νέο χώρο’ καθώς ο ίδιος, όπως είπε, έχει υπόψη του 10 χώρους.
Προειδοποίησε δε την κυβέρνηση μέσω των τριών βουλευτών ότι αν συνεχιστεί ο αποκλεισμός της Κω από τις χρηματοδοτήσεις λόγω προσφυγικού όχι 3.500 υπογραφές αλλά 35.000 μπορεί να μαζέψει..
Για ναρκοθέτηση της προσπάθειας εξεύρεσης λύσης, ως προς τον ορισμό χώρου καταγραφής και προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων, από πλευράς δημάρχου Κω, έκαναν λόγο μετά τη συνάντηση οι τρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Για να αλλάξει η ΚΥΑ ( η κοινή υπουργική απόφαση για το κέντρο υποδοχής στο Λινοπότι), τόνισαν, θα πρέπει πρώτα να δηλώσει ο δήμαρχος ποιους “10 χώρους” δημόσιους ή ιδιωτικούς, έχει κατά νου, ώστε να τους εξετάσουν και να προχωρήσει η λύση με νέα ΚΥΑ που θα προβλέπει αλλαγή χώρου. Αν δεν το κάνει και επιμείνει στην άρνηση προσδιορισμού νέων χώρων τότε ας αναλάβει και την ευθύνη για ότι συμβεί το καλοκαίρι, υπογράμμισαν οι βουλευτές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος