Γρεβενά: Επέτειος απελευθέρωσης της πόλης

Την επέτειο της απελευθέρωσής της από τον τουρκικό ζυγό, γιορτάζει αύριο Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 η πόλη των Γρεβενών. Η επίσημη Δοξολογία θα τελεστή στις 10:30, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Γρεβενών χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Γρεβενών, Δαβίδ.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Εθνομάρτυρα Αιμιλιανού, στην κεντρική Πλατεία, όπου τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Διευθύντρια του 2ου Ημερήσιου Γ.Ε.Λ. Γρεβενών,  Αικατερίνη Παπαμιχαλάκη. Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:30, στην οδό Ταλιαδούρη.

Κοζάνη: Επέτειος απελευθέρωσης Αιανής

Την 110η Επέτειο της απελευθέρωσης από  τον Τουρκικό ζυγό γιορτάζει αύριο Πέμπτη 13 Οκτωβρίου η Αιανή.  Στις 10:00 θα τελεστή επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αιανής, ενώ στη συνέχεια στην κεντρική πλατεία, θα ψαλεί Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες στον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1912-1913, θα γίνει Κατάθεση Στεφάνων και ομιλία από τον πρώην Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου και πρώην Δήμαρχο Αιανής, Στέφανο Βαβλιάρα.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών, από το χορευτικό τμήμα γυναικών του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αιανής η «Πρόοδος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος