Αντιπολεμική συγκέντρωση στο Στεφανοβίκειο από τις Επιτροπές Ειρήνης

Αντιιμπεριαλιστική – αντιπολεμική συγκέντρωση και αυτοκινητοπορεία πραγματοποίησαν στο Στεφανοβίκειο και μέχρι την έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, χθες, οι Επιτροπές Ειρήνης Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, μέλη της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Στο ψήφισμά τους προς τη Διοίκηση της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού εκφράζουν την αντίθεσή τους “στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς πολιτικούς και στρατιωτικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, καθώς και στη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτούς.

Αυτοί οι ιμπεριαλιστικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί σχεδιασμοί και επεμβάσεις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, καθώς και η συμμετοχή των ελληνικών κυβερνήσεων και των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας σ’ αυτούς, δεν έχουν καμία σχέση με την υπεράσπιση της ειρήνης, της εδαφικής ακεραιότητας και της ασφάλειας της χώρας μας, του ελληνικού λαού, ούτε των άλλων λαών και χωρών.

Εξυπηρετούν αποκλειστικά τα οικονομικά, γεωπολιτικά και στρατιωτικά συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και των αστικών τάξεων των μεγάλων και μικρότερων χωρών.

Είναι αποδεδειγμένα κατ’ εξοχήν παράγοντας αστάθειας, πολέμων, βίαιης αλλαγής των συνόρων, χιλιάδων και χιλιάδων νεκρών και εκατομμυρίων ξεριζωμένων προσφύγων από τους τόπους τους.

Η παραχώρηση από την σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις της χώρας μας, της δυνατότητας εγκατάστασης και λειτουργίας στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στο έδαφος της χώρας μας και της δυνατότητας στάθμευσης και στρατιωτικής δράσης πολεμικών ελικοπτέρων και ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ εδώ στο Στεφανοβίκειο στο στρατόπεδο της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, πολλών άλλων στρατιωτικών μονάδων για τον ανάλογο σκοπό. (110 Π.Μ της Λάρισας, 111 Π.Μ της Νέας Αγχιάλου, στρατόπεδο «Γεωργούλα» της ΤΞΠΝ στο Βόλο, λιμάνι του Βόλου, 1η Στρατιά της Λάρισας που εδρεύει το Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ε.Ε) και πανελλαδικά (Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Ακτιο, Άραξο, Ανδραβίδα), οδηγεί σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις το λαό και τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας, για χάρη των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε και μιας μικρής μειοψηφίας της αστικής τάξης της χώρας μας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος