Δ. Παπαστεργίου: Αναγκαία η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία

Με αφορμή την φρικτή υπόθεση βιασμών της 12χρονης στην Αθήνα, στην ΕΡΤ Λάρισας μίλησε η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας του Δ. Λαρισαίων Δήμητρα Παπαστεργίου, επισημαίνοντας ως αναγκαία τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία.

“Ακόμη και σήμερα υπάρχουν γονείς που δεν συμφωνούν να ενημερωθούν με τον ενδεδειγμένο και εγκεκριμένο τρόπο από το Υπουργείο Παιδείας τα παιδιά τους για ζητήματα σεξουαλικής αγωγής. Πρέπει να βρεθεί τρόπος για να ενημερώσουμε το σύνολο των μαθητών. Είναι κάτι που το ζητούν και οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, ωστόσο έχουμε βρεθεί απέναντι σε αντιδράσεις ορισμένων γονέων”.

Η κα Παπαστεργίου τόνισε, επίσης, ότι κάθε παιδί πρέπει να έχει κοντά του κάποιον ενήλικο που είναι άξιος εμπιστοσύνης, αν όχι ο γονέας, ο δάσκαλος ή άλλος συγγενής, στον οποίο να μπορεί να εκμυστηρευτεί οτιδήποτε ύποπτο ή κακώς κείμενο πιθανώς του συμβεί.

Η ψυχολόγος ανέφερε, επιπλέον, ότι σεξουαλική κακοποίηση ενός παιδιού, δε συνιστά μόνο ο βιασμός, αλλά και οποιαδήποτε πράξη στην οποία μπορεί να προβεί ένας ενήλικος με σκοπό τη σεξουαλική του διέγερση, πχ ένα άγγιγμα ή μια φωτογράφηση του παιδιού γυμνού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος