Διαμαρτυρία μουσικών στον ΟΑΕΔ για το επίδομα ειδικού σκοπού

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ στη Λάρισα πραγματοποίησαν σήμερα (12/11), μέλη του παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, απαιτώντας λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των μουσικών από την πανδημία και τα συνεχή lockdown.

Όπως αναφέρθηκε, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας, βρίσκεται σε εξέλιξη η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους δικαιούχους μέσω Μητρώου Καλλιτεχνών για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο του 2021.
Διαμαρτυρία μουσικών στον ΟΑΕΔ για το επίδομα ειδικού σκοπού
“Αυτά τα χρήματα δεν είναι δώρο της κυβέρνησης προς εμάς. Είναι λεφτά που βγήκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό τον οποίο τον έχουμε στηρίξει κατά 95% οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνθρωποι του μόχθου. Αποτελούν ελάχιστο μέρος από την υποχρέωση του κράτους απέναντί μας. Είναι ψίχουλα σε σχέση με τις πραγματικές μας ανάγκες”.
Οι εκπρόσωποι του παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου χαρακτήρισαν παράλληλα “απαράδεκτο συνάδελφοι που έκαναν τα χαρτιά τους για να πάρουν ταμείο ανεργίας το καλοκαίρι να χάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον μήνα Ιούνη επειδή ο ΟΑΕΔ τους έβαλε για παράδειγμα τα χρήματα του ταμείου 26 Ιούνη και όχι 1 Ιούλη με αποτέλεσμα να μην το δικαιούνται.
Ένα ζήτημα που το σύγχρονο «επιτελικό κράτος» μπορεί να λύσει γρήγορα και άμεσα γίνεται μπαλάκι από το υπουργείο στον ΟΑΕΔ και αντίστροφα. Η επιβίωση των συναδέλφων δεν είναι παιχνίδι”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος