Επιμόρφωση Λαρισαίων εκπαιδευτικών σε πολιτιστικά θέματα

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή εκατοντάδων εκπαιδευτικών ολοκληρώθηκε η επιμορφωτική εβδομάδα Πολιτισμού, με θέμα «Συναπάντημα σε μονοπάτια τέχνης και πολιτισμού του Τόπου μου», που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Λάρισας, το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και το Μουσείο Στρατιωτικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Λάρισας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια της επιμορφωτικής εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν δια ζώσης σεμινάρια στα οποία τηρήθηκαν όλα τα  προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Τα σεμινάρια στόχευαν στη στήριξη και την ενημέρωση των εκπαιδευτικών που υλοποιούν Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων με Πολιτιστικά Θέματα στις σχολικές τους μονάδες.

Τα σεμινάρια στόχευαν στη στήριξη και την ενημέρωση των εκπαιδευτικών που υλοποιούν Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων με Πολιτιστικά Θέματα στις σχολικές τους μονάδες.

Επιμόρφωση Λαρισαίων εκπαιδευτικών σε πολιτιστικά θέματαΟι διοργανωτές Εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στην Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας  κ. Σδρόλια και στους Αρχαιολόγους κ. Τσιάκα και κ. Παπαζαφειρίου, στην   Υπεύθυνη του Χώρου Ιστορικών Εκθεμάτων του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, Ανθυπασπιστή  κ. Αργυροπούλου Χρυσάνθη,  στη Διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας κ. Καλοκαιρινού Φανή, στην Υπεύθυνη Καλλιτεχνικού Προγράμματος  Κουκλοθίασο Τιριτόμπα κ.  Καλούδη Φωτεινή, στην  Υπεύθυνη  του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων, Αρχαιολόγο κ.  Κόντσα Κωνσταντίνα και στον Υπολοχαγό Υγειονομικού κ. Κοντογιάννη Νικόλαο, Κτηνίατρο, Αξιωματικό του Μουσείου Στρατιωτικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας.

Επιπρόσθετα, εκφράζουν συγχαρητήρια σε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/ισσες  εκπαιδευτικούς για την ενεργό συμμετοχή τους στα σεμινάρια και στις βιωματικές δράσεις που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της εν λόγω επιμορφωτικής εβδομάδας.

“Σειρά έχουν τώρα οι εμπνευσμένες παρεμβάσεις τους στις τάξεις τους που θα οδηγήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες, αλλά και τις οικογένειές τους να επισκεφθούν τα παραπάνω Μουσεία και να εκτιμήσουν την μακραίωνη ιστορία του τόπου τους στο «ιστορικό γίγνεσθαι»”, αναφέρεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος