Λουκέτα σε αρτοποιία της Λάρισας λόγω των δυσβάσταχτων αυξήσεων στην ενέργεια

Τον φόβο πως το τσουνάμι αυξήσεων στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες θα φέρει λουκέτα σε πολλές επιχειρήσεις εξέφρασε ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Ν. Λάρισας κ. Αλέξανδρος Γκούλιος μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισα απευθύνοντας παράλληλα έκκληση προς την κυβέρνηση να εφαρμοστούν οι προτάσεις που απέστειλαν οι αρτοποιοί προς το αρμόδιο Υπουργείο.

Ήδη, συνάδελφοί του κλείνουν τα καταστήματά τους μη μπορώντας να αντέξουν τις υπέρογκες αυξήσεις. Ενδεικτικός των μεγάλων αυξήσεων της ηλεκτρικής ενέργειας είναι ο λογαριασμός του ρεύματος που έλαβε ο ίδιος ο κ. Γκούλιος.

“Για τον μήνα Δεκέμβριο του 2020 το ποσό που κλήθηκα να πληρώσω ήταν 1.300 ευρώ. Ο λογαριασμός για τον Δεκέμβριο του 2021, που έλαβε σήμερα ο κ. Γκούλιος, είναι 3.000 ευρώ”.

“Η αύξηση στο ρεύμα ξεπερνά το 150% και το 300% στο φυσικό αέριο. Αδυνατούμε να κρατήσουμε τα καταστήματά μας ανοιχτά” υποστήριξε ο κ. Γκούλιος

Αδυνατώντας να απορροφήσουν τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών οι αρτοποιοί από τον περασμένο Σεπτέμβρη προχώρησαν σε αυξήσεις σε ψωμί, βουτήματα, πίτες κλπ, δίχως ωστόσο να μπορούν να διαβεβαιώσουν τους καταναλωτές πως δεν θα ακολουθήσουν και νέες.

Οι αρτοποιοί έχουν ζητήσει από τον Υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας κ. Σκρέκα να μειωθεί ο Φ.Π.Α. στα προιόντα που πωλούν από το 24% και 13% που είναι σήμερα  στο 8% και να προχωρήσουν σε ουσιαστικά μέτρα στήριξης καθώς πρόκειται για θέμα επιβίωσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος