Συμβολική κατάληψη της Εθνικής Οδού από τους αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας (video)

Σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής οδού Αθήνας Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας προχώρησαν οι συγκεντρωμένοι αγρότες, χωρίς τα τρακτέρ τους. “Η πόρτα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι πάντοτε ανοιχτή για διάλογο”, τόνισε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Οι αγρότες μετακινήθηκαν πεζή απο το σημείο που έχουν παρατάξει τα 400 τρακτέρ τους, στην είσοδο προς Λάρισα, μετά τον κόμβο της Νίκαιας. Σωματεία, φορείς και εκπρόσωποι της Τ.Α. έδωσαν το παρών στην αγροτική κινητοποίηση. Για μιάμιση ώρα παρέμειναν στο οδόστρωμα όπου και πραγματοποίησαν συνέλευση.

Η κίνηση των οχημάτων προς την πόλη της Λάρισδας κατευθύνεται από προχθές από την Τροχαία, στο ύψος της Λάρισας, απο την παλιά εθνική οδό και παραδρόμους, για λόγους ασφαλείας, λόγω των τρακτέρ που είναι παραταγμένα δεξιά και αριστερά του δρόμου που οδηγεί στην είσοδο και έξοδο της Λάρισας.

Ζητούν να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από το σημείο. Σε ό,τι αφορά τον διάλογο με την κυβέρνηση, οι εκπρόσωποι των αγροτών ζητούν συνάντηση με όλους τους συναρμόδιους υπουργούς

Συμβολική κατάληψη της Εθνικής Οδού από τους αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας (video)

Συμβολική κατάληψη της Εθνικής Οδού από τους αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας (video)
Την ίδια ώρα, τον αγώνα των αγροτών χαιρετίζουν με ανακοινώσεις συμπαράστασης το Εργατικό Κέντρο Λάρισας,“Συμπαρατασσόμαστε στον αγώνα σας για την επιβίωση που για μια ακόμα φορά δίνετε, στέλνοντας μήνυμα συνεχούς κι ανυποχώρητης αγωνιστικής αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική”, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, η Προοδευτική Κίνηση Αγροτών (ΠΑΚ) Θεσσαλίας, όπου χαρακτηρίζει “ανεπαρκή και εκτός πραγματικότητας, όλες αυτές οι εξαγγελίες όχι απλά εμπαίζουν τον αγροτικό κόσμο, ο οποίος αγωνιά για το μέλλον των ιδίων και της υπαίθρου, αλλά αλλά αποδεικνύουν περίτρανα ότι όσοι λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις, δεν είναι μόνο τελείως άσχετοι, αλλά δυστυχώς είναι και επικίνδυνοι για τους αγρότες”, καθώς και το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτηρίζει, “Προσχηματικά και αναποτελεσματικά τα μέτρα της ΝΔ για τους αγρότες”.

«Με μεγάλη χαρά θα δεχτώ και τα συντονιστικά όργανα όλων όσων διαμαρτύρονται για να καθίσουμε να κάνουμε μια εξαντλητική συζήτηση και να τους εξηγήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε ως κράτος. Δεν αμφισβητεί κανείς τα μεγάλα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν σήμερα ούτε οι αγρότες, ούτε ο μέσος Έλληνας», υπογράμμισε από την πλευρά του σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός.

Συμβολική κατάληψη της Εθνικής Οδού από τους αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας (video)
Στην Π.Ε Λάρισας, μπλόκα αγροτών έχουν στηθεί στην είσοδο του Τυρνάβου, στο Γερακάρι Αγιάς και στα Δελέρια.

Ρεπορτάζ: Μ. Γκουσιάρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος