Συνεχίζονται οι δράσεις του 7ου Φεστιβάλ Open Nights 

Το διακαλλιτεχνικό – διεπιστημονικό φεστιβάλ Open Nights που διοργανώνουν η ομάδα OFF ART, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνεχίζεται άύριο  Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στη Λογοτεχνική Γωνία, με την διαδραστική εγκατάσταση HUMAN BOX PROJECT, την performance Glory Box, μια διάλεξη – συζήτηση για το σώμα της ποίησης και την πειραματική παράσταση χορού με τίτλο “ΣΑΡΚΑ”.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου

19:00 – 21:00 HUMAN BOX PROJECT

Διαδραστική εγκατάσταση. Λογοτεχνική Γωνία, Φαρμακίδου και Γαληνού.

Βασισμένη στην αρχετυπική ιδέα ενός μοντέλου με το οποίο ο θεατής επικοινωνεί μέσα από την ενεργοποίηση της αφής και τον αποκλεισμό των άλλων τεσσάρων αισθήσεων.

Ομάδα OFF ART. Eπιμέλεια: Κορνήλιος Διαμαντόπουλος.

19:30 – 20:00 Glory Box

Performance. Λογοτεχνική Γωνία, Φαρμακίδου και Γαληνού.

Της Φανής Αράπη, εικαστικού – περφόρμερ.

Η οθόνη μέσω της ζωντανής μετάδοσης με την βιντεοκάμερα, μετατρέπεται σε ένα “αντικείμενο λατρείας”, ένα “μηχανοποιημένο” σώμα το οποίο αναπαράγεται μέσα απο τον θραυσματικό του λόγο. Μέσω της επανάληψης οι λέξεις απο-λογικοποιούνται, μετατρέπονται σε λεξείς-πράγματα, αισθητηριακά κανάλια επικοινωνίας, τα οποία παράγουν ένα νέο χώρο επικοινωνίας και αναστοχασμού της ενσώματης πραγματικότητας.

Σε μια εποχή όπου τo σώμα και οι πληροφορίες που αυτο φέρει, πραγμο-ποιούνται και ανάγονται σε δέδομένα ψηφιακής επιτήρησης και εμπορευματοποιήσης, αναζητάται ο επαναπροσδιορισμός των σχέσεων φυσικής/ψηφιακης επαφής, σώματος και συσκευής.

20:00 – 21:30 Αφή και επαφή στην σύγχρονη εποχή

– το σώμα της ποίησης

Διάλεξη – συζήτηση. Λογοτεχνική Γωνία, Φαρμακίδου και Γαληνού.

Μια βραδιά εμπνευσμένη από την εμπειρία της διαδραστικής εγκατάστασης Human Βox Project. Παρουσιάζουν και συζητούν με το κοινό ο ψυχοθεραπευτής Σπύρος Μαγγανιώτης και ο εμπνευστής του έργου Κορνήλιος Διαμαντόπουλος. Σε συνεργασία με το περιοδικό ΘΡΑΚΑ, ποιητές διαβάζουν για την αίσθηση της αφής.

21:30 – 21:45 ΣΑΡΚΑ

Experimental erotica performance χορού. Λογοτεχνική Γωνία, Φαρμακίδου και Γαληνού.

Με θέμα το γυναικείο σώμα και τον “ζωώδη ερωτισμό” από την Βίβιαν Γουγουλιά (DaDaDolls – DaDaDance). Μουσική: ΣΑΡΚΑ – Conjecture (Vasilis A.).

Κατά τη διάρκεια της τετράλεπτης χορευτικής παράστασης, η καλλιτέχνιδα επιθυμεί να αναδείξει τη μορφολογία και τη “femme” φύση του γυναικείου σώματος, καθώς και να ενσαρκώσει τα ένστικτα και τον ζωώδη ερωτισμό. Την παρουσίαση ντύνουν οι experimental ήχοι του Conjecture (Vasilis A.) με το κομμάτι ΣΑΡΚΑ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος