Β. Κόκκαλης: Χωρίς προσαυξήσεις και με ρύθμιση οι οφειλές προς δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα

Ρύθμιση και καταβολή του συνόλου των οφειλών των πολιτών προς τους δήμους τους και τα νομικά τους πρόσωπα, με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής σύμφωνα με τις προβλεπόμενες ευνοϊκές ρυθμίσεις, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με ερώτησή του προς τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη και Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Στην ερώτηση του κ. Κόκκαλη αναφέρεται: «Σήμερα, μετά τα δύο χρόνια πανδημίας που έχουμε διανύσει, η νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί είναι σκληρή καθώς έχουν αλλάξει για πάντα κανόνες και δεδομένα που γνωρίζαμε και ακολουθούσαμε πριν την εμφάνιση της. Οι δυσμενείς επιπτώσεις και συνέπειες είναι εμφανείς σε όλους του τομείς της ζωής των πολιτών με την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί συμπολίτες μας να είναι πιο δύσκολη από ποτέ. Η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται πλέον, καθιστά δυσχερή και αδύνατη την πληρωμή του συνόλου των οφειλών τους ακόμα και προς τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα, καθώς δεν προβλέπεται γι’ αυτούς η δυνατότητα χρήσης κάποιας ευνοϊκής ρύθμισης αποπληρωμής τόσο των ληξιπρόθεσμων οφειλών όσο και της απαλλαγής των προσαυξήσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής , ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. Υπουργοί:
Προτίθενται να προβούν σε εφαρμογή και παράταση των προβλεπόμενων ευνοϊκών διατάξεων του ν. 4611/2019 σχετικά με τη ρύθμιση και καταβολή του συνόλου των οφειλών των πολιτών προς τους Δήμους τους και τα νομικά τους πρόσωπα, με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής;»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος